Hoeveel karaats bent u?

Er is enorm veel namaak in de wereld. Onlangs dacht ik met een gouden sieraad te maken te hebben, maar helaas, het bleek namaak. Wij als christenen moeten het ons ook eens afvragen, hoeveel karaats ben ik of ‘hoe echt’.

Heel vaak zullen mensen elkaar niet openlijk zeggen wat ze denken, maar zodra niemand het merkt. Men is vriendelijk tegen elkaar, maar in feite is het niet echt. Zo is het in de wereld, in Gods koninkrijk mag dit echter nooit zo zijn. God is een tegenstander van alles wat namaak is, dus wat niet echt is.
Jezus keerde zich tegen de Farizeëen en Schriftgeleerden in Zijn tijd, niet omdat zij grotere zondaren waren dan anderen. Nee, dat was niet de reden, het was vanwege hun schijnheiligheid, zij deden zich vroom voor maar in werkelijkheid waren ze niet zo vroom. Ze hadden bijvoorbeeld alleen oog voor mensen die “zoals zij” waren en zeker niet voor het soort mensen waar Jezus mee om ging. Jezus ging om met rand figuren, mensen die afgeschreven waren door de mensen, tollenaars, prostitues, overspelige mensen. Voor de Heer waren deze mensen niet afgeschreven maar Hij had ze juist lief, sterker nog Hij was speciaal voor hen gekomen. Die Farizeëen waren met heel andere dingen bezig, bijvoorbeeld, ze baden op de hoeken van de straten zodat iedereen ze kon zien en horen. Bij voorkeur baden ze dan hele lange gebeden met veel heilige en vrome woorden, zodat de gewone mensen er waarschijnlijk niets van begrepen, maar wel onder de indruk kwamen van hun vroomheid. Als ze vastte, dan deden ze dat heel demonstratief, iedereen moest het zien. Ze scheurden hun klederen stuk ten aanschouwen van iedereen en strooiden as op hun hoofd (lees Matth.6:16-18). Alle mensen die dat zagen moesten wel overtuigd worden van hun vroomheid. Alleen God verafschuwde deze vroomheid en dat doet Hij vandaag nog, want ook nu is er soms sprake van namaak. Er is een gevaar dat we als gemeente teveel bezig zijn met onszelf en met de mensen die ons wel aanstaan. Daar moeten we dan zo snel mogelijk vanaf, want we zijn er niet voor onszelf, maar voor een hoger doel, God wil ons gebruiken om andere mensen te redden.
Ja en soms betrap ik me erop, dan hebben gebeden die in het openbaar worden uitgesproken, niet alleen tot doel om tot God te spreken, maar tegelijk tot de mensen die om ons heen zijn. Dat is op zichzelf niet zoveel bijzonders, als we echt andere door onze gebeden willen bemoedigen, maar wel als we anderen op die manier b.v. de les willen lezen. Of men gebruikt bij het bidden allerlei mooie en dure woorden om de omgeving maar te laten merken hoeveel men wel weet. Al dit soort van gebeden hebben niets met gebed te maken, maar met namaak. God verafschuwt dat en natuurlijk ook als mensen zich christen noemen en absoluut niet doen wat God zegt.

Jarenlang zag men in Ierland een sprekend voorbeeld van zo´n schijngeloof. Men zegt Prostestant of Katholiek te zijn (dus christen) maar men is bereid elkaar vanwege het gelijk te vermoorden. In het boek openbaring wordt ons in grote lijnen getoond hoe het de gemeente van Jezus Christus zal vergaan. Er zal een oprechte groep gelovigen zijn die echt bekeerd zijn en de Bruidegom verwachten. God kijkt dan alleen naar de oprechtheid van het hart en niet naar alles wat er van buiten zo geweldig aan ons is. Het gaat altijd om ons hart, waren we wel echt?

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Diversen, Evangelie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s