Nog steeds oorlog in het Midden-Oosten.

De situatie in het Midden-Oosten wordt steeds gevaarlijker, Israël is opnieuw dagelijks in het nieuws. De geweldadigheden, zowel van de kant van Israël als aan de kant van Hezbollah, zijn vreselijk. Op televisie zien we regelmatig mensen in paniek en rouwenden om hun doden.

Uiteraard zoekt de internationale gemeenschap naastig naar een oplossing, in dat opzicht heb ik veel respect voor wat al is gedaan, om vrede te brengen. Maar helaas, opnieuw vallen er doden, een scheepskonvooi met hulpgoederen voor de arabische bewoners van de Gaza, wordt door Israël geënterd. Er vallen doden en de wereld spreekt haar ongenoegen uit over wat Israël doet. Maar bijna iedereen weet dat het sturen van een scheeps konvooi, niet alleen maar bedoeld is om de arme bevolking van Gaza te helpen. Maar altijd zitten daar bijbedoelingen bij. Men wil Israël uitlokken, provoceren en met succes.

De Bijbel zegt heel veel over de situatie in het midden oosten, het zou te ver voeren om daarover teveel in details te treden. Maar in het kort is te zeggen dat de werkelijke oplossing voor het Midden Oosten konflict, van God zelf zal komen. De oorzaak van de steeds oplaaiende strijd tussen het joodse volk en radicale moslim fundamentalisten, zit in de haat. Kinderen leren al elkaar te haten op de scholen. Deze haat zit ook heel diep in de geschiedenis, al vanaf de tijd van het oude testament. Ook toen streed Israël tegen de volkeren die rondom hen woonde en gebeurde er vreselijke dingen.

Ondanks dat heeft God zowel Israël als ook de Arabische volkeren lief. Jezus stierf voor de zonden van de gehele wereld, dus ook voor moslims. Gods oplossing zal dan ook zijn dat Hij een verandering van het hart wil bewerken.

In Ezech.36:26,27 lezen we daar o.a. iets over, daar staat: “…een nieuw hart zal Ik u geven en een nieuwe geest in uw binnenste; het hart van steen zal Ik uit uw lichaam verwijderen en Ik zal u een hart van vlees geven. Mijn Geest zal Ik in uw binnenste geven en maken, dat gij naar mijn inzettingen wandelt en naarstig mijn verordeningen onderhoudt…”

God is de enige die het hart van mensen kan veranderen, zodat iemand anders gaat denken en aandacht gaat geven aan hetgeen God zegt. Dan verdwijnt de haat en leren we de ander liefhebben.
Hoe God dat doet weet ik niet precies, maar ik las deze week een wonderlijk verhaal van Jawid, een moslim man uit Afghanistan. Deze man had een wonderlijke droom, laat ik daar even iets van laten horen, luister naar hemzelf.

“Op een nacht kreeg ik een droom die mij geestelijk wakker schudde. Ik zag een Man men een baard en een lang wit kleed. Het leek wel alsof Zijn gezicht licht gaf, zo helder straalde het. De dingen die Hij tegen mij zei komen hierop neer:’Ik heb je uitgekozen en gevonden. Lees in het Boek ( de Bijbel) en geloof het. Kom tot Mij, zodat Ik je rust geef. Ik heb jou uitgekozen. Sta op, bekeer je en kom tot geloof.’

Badend in het zweet en met hevig bonzend hart werd ik wakker. Ik droom heel weinig, eigenlijk bijna nooit. Maar die nacht heb ik zeker vijf tot tien minuten gedroomd. Toen ik wakker werd dacht ik na over de betekenis van deze droom. Wie was die man, die in mijn droom met mij sprak?

Sinds die tijd ging Jawed in de Bijbel lezen en inmiddels is hij Christen. Wonderlijk verhaal, God veranderde zijn hart en Jawed werd een totaal nieuw mens.
Weet u waarom mij dit verhaal zo interesseert? Wel ik las van veel meer van dergelijke merkwaardige bekeringen. Dit leert mij, God heeft ons nog niet opgegeven. Hij kan zelfs op bovennatuurlijke wijze verandering brengen in het hart mensen.

Ook uw hart kan en wil Hij veranderen, vraag het Hem maar. U kunt mij altijd mailen, klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s