Seks voor het huwelijk!

Velen vragen zich af waarom God niet wil dat mensen zich lichamelijk aan elkaar geven, buiten een huwelijksverbond om. Er kan toch niets mis zijn met seks, als je van elkaar houdt en een serieuze relatie hebt? Waarom is het zo belangrijk, volgens de Bijbel, om seks enkel binnen een huwelijk te beleven?

Een belangrijk kenmerk van seks is de verbondenheid die je beleeft met iemand anders. Deze verbinding is eigenlijk veel meer dan iets lichamelijk. We weten dat we meer zijn dan een stuk vlees, met bloed en beenderen, dat kan genieten. We zijn in de eerste plaats een geest en een ziel. We zijn iemand, die in een lichamelijk omhulsel zit. Als je seks hebt met iemand, is er daarom veel meer aan de hand dan louter iets biologisch.

De Bijbel zegt dat je met je geest een eenheid gaat vormen met de persoon waarmee je vrijt. (vergelijk 1 Kor. 6:16)  Dat is iets wat erg diep gaat. Je verbindt een wezenlijk deel van jezelf aan de ander. Je geeft jezelf letterlijk volledig bloot. Je stelt je zeer kwetsbaar op. Je geeft je intimiteit prijs aan iemand. Je geeft je meest gevoelige, kwetsbare deel van je lichaam aan een andere persoon.

Seks is meer dan zomaar iets fysiek. Je hart is er veel meer bij betrokken dan je beseft. Je geest is er bij betrokken. Je ziel is erbij betrokken. Je gevoelens. Je verlangens. Je verstand. Je verbindt iets heel diep, iets heel mooi, iets heel kwetsbaar van jezelf met een andere geest, ziel en lichaam.

De enige veilige, gezonde manier om dat te doen is in een relatie die werkelijk omgeven is door een muur van liefde, trouw en zekerheid. Als je in een onzekere relatie jezelf naar geest en lichaam geeft aan een ander, en die relatie wordt verbroken, dan vloeit daar een pijn uit voort, die verscheurend is. Tienduizenden, wellicht honderdduizenden wereldwijd leven met de schrijnende pijn van een gebroken relatie.

Pas als je getrouwd bent, weet je zeker dat je relatie vast is. Er zijn ontelbare koppeltjes die lange tijd denken dat ze echt samen door het leven zullen gaan, en die na enige tijd tot hun grote verbazing scheiden. In de tijd dat ze elkaar trouw beloofden, dachten ze dat het goed was om seks te hebben. Alles was rozengeur en maneschijn. Maar na hun totaal onverwachtse breuk, blijven ze allebei gebroken en verscheurd achter.

Als je seks hebt met iemand, verbindt je letterlijk jouw lichaam met het lichaam van de ander. Als je daarna uit elkaar gaat, wordt die eenheid ruw verscheurd. Je diepe verbondenheid wordt gebroken op een zeer pijnlijke manier. Daar wil God je voor beschermen. Hij wil dat je geluk ervaart door seks en geen verscheuring van je hart. Hij wil dat je geborgenheid ervaart door seks en geen afwijzing en vernedering. Hij wil dat je echte eenheid met de ander ervaart.

God heeft jou zelf gemaakt. Hij heeft je hart, je ziel, je geest, je diepste gevoelens en emoties gemaakt. Je bent gemaakt naar het beeld van God. Als een zeer kostbaar, gevoelig en kwetsbaar wezen. Zelfs de sterkste mannen die zich stoer voordoen, zijn eigenlijk kleine kinderen die hunkeren naar tederheid en geborgenheid. Menig vrouw weet dat. We zijn allemaal kwetsbaar. God heeft ons zo gemaakt.

God weet dat pijn, verscheurde harten, gebroken relaties je echt diep kunnen kwetsen, soms voor de rest van je leven. Daarom zegt hij: seks is heilig. Het behoort binnen het veilige verbond van trouwe liefde. Liefde die niet op gevoelens van verliefdheid gebaseerd is, maar op trouw en toewijding.

Een andere reden waarom God seks alleen voor in het huwelijk heeft bedoeld, is omdat hij wil dat je optimaal van je levenspartner kunt genieten. Als je voor je huwelijk al andere relaties hebt gehad, dan is er altijd een stuk pijn die moet genezen, voor je optimaal van je geliefde kunt genieten. Dan is er een deel van jezelf dat je al hebt weggegeven aan iemand anders. Dan ben je niet meer puur en honderd procent volkomen voor je echte geliefde. God wil dat voorkomen.

Maagdelijkheid is een zeer waardevol geschenk. Veel waardevoller dan zogezegd ‘ervaren’ zijn in seksualiteit. Het is een gruwelijke leugen dat je eerst met anderen moet geoefend hebben, voor je je partner leert kennen. Wat is er namelijk mooier dan puur en onbesmet jezelf kunnen geven aan die ene waarvan je weet dat je je leven lang samen zult blijven?

Wat is er mooier dan samen met je liefste ontdekken wat voor rijkdommen God verborgen heeft in seksualiteit? Als je alles al weet, gaat er iets heel kostbaars verloren. Dan mis je het samen ontdekken van een bijzondere gave. God wil je als een gaaf mens, als een onbesmet geschenk aan jouw ene geliefde aanbieden. Net zoals hij Eva puur aan Adam schonk.

Onze maatschappij maakt ons wijs dat het goed is om jezelf voor anderen te grabbel te gooien, voordat je jezelf toewijdt aan een enkele persoon. Mensen die zo denken, kennen liefde niet. Ze hebben geen idee van de vreugde en de schoonheid die God heeft gelegd in de liefdesrelatie tussen man en vrouw. Ze weten niet beter. Ze leven in armoede. Maar jij bent een koningskind. Een geliefde van de maker van seksualiteit. Hij wil jou datgene geven wat de wereld verloren heeft. Maar het vraagt geduld en discipline.

Blijf zuiver.
De grote uitdaging is om in je relatie seksueel zuiver te blijven en jezelf te bewaren als een puur, kostbaar huwelijksgeschenk voor degene die God voor je bestemd heeft. Vraag God je te helpen en wees in ieder geval openlijk tegen elkaar hierover. Het is goed om samen te bidden hiervoor.

Meer weten, studies: wat zegt de Bijbel o.a. over huwelijk, sexualiteit, homofilie, echtscheiding etc., Klik hier 
Stuur mij gerust een email als u advies wilt, u krijgt altijd antwoord: Klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Evangelie, Seksualiteit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s