De geestelijke wereld is reëler dan we denken

Als u wilt doorpraten, wees vrij om mij te mailen u krijgt altijd antwoord. Klik hier

De geestelijke wereld is reëler dan we denken. Door de zondeval hebben we te kampen met allerlei invloeden vanuit het rijk der duisternis zoals vervloekingen, manipulatie en banden uit het voorgeslacht. Ook lichamelijke en geestelijke ziekten kunnen een demonische oorzaak hebben. Dit alles kan leiden tot allerlei blokkades in je leven m.b.t. je relatie met God en in je algehele functioneren. Het is daarom belangrijk om hiermee af te rekenen, zodat we meer en meer in de vrijheid kunnen leven, zoals God ieder mens persoonlijk bedoelt heeft.

Ik geloof niet dat de Bijbel leert dat een christen wat dagelijks leeft met Jezus, toch bezeten kan worden of bewoond door een demon. Wederomgeboren christenen kunnen echter wel ernstig aangevallen worden door demonen en daarom moeten we ons wapenen met Gods wapenrusting (Efeze 6).

Maar… wanneer we ‘niet’ in nauw kontakt leven met Jezus en we de deur van onze geestelijke  woning ‘niet’ vergrendeld hebben, dan kunnen demonen wel degelijk binnen komen. Je kunt je leven voorstellen als een huis. In dit huis zijn een heleboel kamers. Op sommige deuren zit een demonisch slot waardoor u blokkades ervaart. Door bevrijding worden deze sloten verwijderd. Daarna heeft u de keuzevrijheid om deze deuren al dan niet te openen. Achter deze deuren kunnen zowel positieve als negatieve dingen aanwezig zijn. Bevrijding heeft dus tot gevolg dat geestelijke blokkades die u beletten om tot uw doel te komen worden verwijderd.

Demonen, boze geesten, kunnen toegang krijgen in ons leven doordat wij een deur hebben opengelaten voor de vijand. Het is onze verantwoordelijkheid die deuren te sluiten en daarmee de ‘wettige grond’ voor een demon weg te nemen. Als we een boze geest niet eerst zijn recht ontnemen in ons leven te zijn, kan het een lange strijd worden om tot bevrijding te komen en het is de vraag of we die gaan winnen! Anderzijds geldt: hoe beter mensen de wettige gronden kennen, de deuren sluiten en op een Bijbelse manier de vijand zijn grond ontnemen, hoe gemakkelijker bevrijding is.

Wat moet ik doen?

Bekering
Het Griekse woord ‘bekering’ betekent letterlijk ‘van gedachten veranderen’. Voor veel mensen is bekering echter ‘afrekenen met verkeerde daden’. Natuurlijk is dat een goede zaak, maar het is niet voldoende. Echte bekering is het aanpakken van de leugens in je denken en van gedachten te veranderen door de waarheid te erkennen! Weet u wat de grootste leugen is waarin mensen geloven? “De Bijbel zegt dat God van me houdt, maar is dat wel echt waar? Dat kan toch niet; De Bijbel zegt dat ik waardevol ben, maar als ik kijk naar mijn leven, dan kan de Bijbel niet gelijk hebben en er zijn tienduizend variaties op dit thema, maar ten diepste zijn ze hetzelfde. Paulus noemt dit in 2 Korinthiërs 10 ‘de bolwerken in ons denken’. Door deze bolwerken in ons denken krijgt satan ruimte in ons leven. Het sterkste wapen dat wij hebben tegenover de vijand is bekering: allereerst in ons denken, dan in ons doen en het opnemen van onze persoonlijke verantwoordelijkheid. Daarmee ontnemen we demonen iedere mogelijkheid en elk recht om in ons leven te blijven.

Genezing van innerlijke verwonding
Wanneer mensen tegen ons zondigen, kunnen ze ons diep van binnen verwonden. Vooral afwijzing slaat diepe wonden: kinderen die niet gewenst zijn door hun ouders; een vrouw die door haar man wordt verlaten; Vaak ligt de reden dat iemand wordt afgewezen buiten zijn eigen schuld. Wat kan bijvoorbeeld een kind er aan doen dat zijn moeder ‘ongewenst’ zwanger is? Maar hoewel het buiten onze eigen schuld ligt, kunnen deze innerlijke verwondingen wel ingangspoorten zijn voor demonen. Daarom is het belangrijk deze poorten te sluiten. Het eerste wat de Here Jezus dan zegt, is: “De Geest van de Here Here rust op mij om gebrokenen van hart te genezen.”(Jes.61) Laat de Heer toe in je verwonding en vertel Hem in alle eerlijkheid je diepste gevoelens, Hij kan en wil je genezen.

Misschien wilt u doorpraten over dit onderwerp, wees vrij om mij te mailen. Klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Bevrijding, Bijbel, Evangelie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s