Christenen met een ongelovige partner hebben vaak een moeilijke weg te gaan

Bijvoorbeeld, men komt ’s zondags uit de kerk en men kan niet delen met de partner wat men gehoord en beleefd heeft. Bidden aan tafel kan alleen als de partner er niet is. Als men graag over het geloof wil praten, bijvoorbeeld in relatie tot de opvoeding van de kinderen, dan is de partner absoluut niet geïnteresseerd of staat mogelijk zelfs vijandig tegenover het christelijk geloof? Hoe vindt men hierin een weg als het geloof tussen man en vrouw in dreigt komen te staan? Helaas is dat de praktijk, gaat het daar meestal naar toe.

Er is verschil!
Nu is er natuurlijk een groot verschil of er sprake is van voorheen twee ongelovige partners waarvan de één, man of vrouw, in de loop van hun relatie tot (het christelijk) geloof is gekomen of dat men zelf wel gelovig is en men gaat willens en wetens een relatie aan met een ongelovige partner. Meestal, als de roes van het verliefd zijn voorbij is, wordt men geconfronteerd met de harde werkelijkheid, de gelovige heeft een partner, die niet één is als het gaat om hetgeen de gelovige partij het diepste raakt en dat is het geloof in de Heer Jezus Christus die voor ons stierf aan het kruis en ons het eeuwig leven gaf. Natuurlijk, het is begrijpelijk men wil de eventuele kinderen ‘toch’ een christelijke opvoeding geven en dat betekent soms moeilijke keuzes maken. Bijvoorbeeld de gelovige partner wil niet dat er naar bepaalde films worden gekeken of dat er in huis gevloekt wordt, etc. Maar als de ongelovige partner waar men het leven mee deelt daar niet achter staat, dan leidt dat tot toenemende spanning of zelfs conflicten. Het is dan goed mogelijk dat men door de ander al snel als een drammerige evangelist gezien gaat worden. De gelovige partner daarentegen zal steeds meer eenzaamheid en pijnlijke afwijzing ervaren van wat voor hem of haar zo belangrijk geworden is, het geloof en dit …..drijft de beide partners uit elkaar.

Wat zegt de Bijbel hierover?
Om die reden zegt God in de Bijbel tegen ons in 2 Korintiërs 6:14-16 “Vormt geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeen met wetteloosheid, of welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? Welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial, of welk deel heeft een gelovige samen met een ongelovige? Welke gemeenschappelijke grondslag heeft de tempel Gods met afgoden?.” Het is dus niet omdat God geen begrip voor ons zou hebben, of omdat Hij ons verdriet wil doen etc, nee, nee..het is juist omdat Hij ons liefheeft en ons voor verdriet wil behoeden.

Maar…..als u al zo’n relatie heeft en u bent nog niet gehuwd en er is nog geen sprake van een gezin?

1. Ga in de eerste plaats in gebed en vraag God tot u hart te spreken. Lees het genoemde Bijbelgedeelte er nog eens op na. Vraag u biddend af of dit de weg is die u wilt en kan gaan.

2. Realiseer u dat het niet genoeg is om iemand graag te mogen, er is meer voor nodig om iemand een levenlang trouw te kunnen blijven. We hebben daar de Heer bij nodig en zonder hem kunnen er beter direct mee stoppen. Mozes zei op één van de meest moeilijke momenten van zijn leven tot God: “Indien Gij zelf niet medegaat, doe ons van hier niet optrekken.” Ex.33:15

3. Wees open eerlijk tegen de ander en zeg hem of haar dat u God boven alles kiest en dat u daarom mogelijk niet verder kan met de ander, hoe graag u hem of haar ook mag.

4. Geloof en vertrouw God voor een gelovige levenspartner die bij u past. Hij is degene die u het beste kent, Hij houdt van u en verlangt de diepste wensen van uw hart te vervullen. Dus wees niet bang dat God te laat zal komen of zich vergissen zal, dat kan nooit.

Meer weten? Klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Huwelijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Christenen met een ongelovige partner hebben vaak een moeilijke weg te gaan

  1. Anoniem zegt:

    En wat als je zo een relatie hebt, ongehuwd ben, maar WEL een kindje in het spel is?
    Ik doe mijn best om mjn partner te laten zien wat voor invloed mijn geloof op mijn leven heeft, wat een vreugde en genezing ik eruit haal.. maar het dringt niet door. Ik voel mij steeds eenzamer hierin worden en een steeds groter wordend gat tussen ons inkomen. Ik weet dat ik zelf in het verleden de fout heb gemaakt om bewust voor een ongelovige partner te kiezen.. Ik bid elke avond tot God met de vraag of hij mijn parner de ogen wilt openen en wilt aanraken.. Ik weet dat ik het niet kan veranderen, maar alleen de Heilige Geest.. Maar ik vind het wel heel moeilijk, de situatie waarin ik zit. Ik weet niet goed wat te doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s