Een ongeboren leven, is toch een kompleet mens

Samuel Alexander Armas, die geopereerd werd door de chirurg Joseph Bruner. Bij de baby was een open ruggetje geconstateerd, maar zou een operatie buiten de baarmoeder nooit overleven. Zijn moeder, Julie Armas is een kraamverpleegster die gehoord had van de opzienbare prestaties van dr Bruner. In het UMC in Nashville voert hij operaties uit op babies in de baarmoeder. Gedurende deze operatie haalt hij de baarmoeder met een keizersnee uit de buik en maakt een kleine snede om de baby te kunnen opereren. Toen hij de operatie beëindigde, kwam het kleine, maar volmaakte handje van de kleine uit de incisie en greep de vinger van de chirurg stevig vast.
Dit was het meest emotionele moment in het leven van dr. Bruner, hij was voor even niet in staat om zich te verroeren.

De fotograaf heeft deze gebeurtenis perfect op de gevoelige plaat kunnen vastleggen en de krant noemde het ‘de hand van Hoop’ als het ware een bedankje voor het redden van zijn jonge leventje. Zijn moeder kan de foto niet met droge ogen aanschouwen en zegt: een zwangerschap is geen kwestie van gehandicapt of ziek, maar het gaat om een mens. Samuel kwam perfect gezond ter wereld, de operatie slaagde voor 100%.  Bekijk nu de foto, is het niet ongelooflijk!

Verschrikkelijk Bericht
Elke dag worden er in ons land ongeveer 100 ongeboren kinderen gedood d.m.v. abortus (zie www.schreeuwomleven.nl/). Politiek en maatschappelijk neemt de aandacht voor abortus gelukkig toe. Er wordt niet meer ontkend dat er bij abortus een kindje gedood wordt en moeders in problemen komen door hun abortus. Elke dag worden in ons land 100 ongeboren kinderen gedood. Meer dan 30.000 per jaar. Volgens de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft ieder kind recht op bescherming van zijn leven. Artikel 1 van onze Grondwet zegt dat niemand om welke reden dan ook mag worden gediscrimineerd. Abortus is schending van deze rechten van de mens en discriminatie.  Iets om over na te denken, want een ongeboren leven is ook een kompleet mens.

Abortus is blijft een gruwelijke zaak
Je haalt toch geen ongeboren kinderen uit de baarmoeder. Wie heeft zoiets barbaars bedacht? En toch. Elke dag worden er in ons land honderd kinderen uit de baarmoeder gehaald. Kinderen zijn het, want met vier weken klopt het hartje al en met negen weken kun je alles al onderscheiden. Het kan nog niet buiten de baarmoeder leven, maar dat is toch geen reden om het te doden. Abortus kan niet. Hoe meer we de Bijbel lezen, hoe meer we ontdekken dat kinderen worden geboren aan het hart van God. Hij heeft hen bijna goddelijk gemaakt (Psalm 8). Hij heeft hen (ons) geweven in de baarmoeder (Psalm 139).

Psalm 139:13-17
13 U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder.
14 Ik loof u voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat u gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel.
15 Toen ik in het verborgene gemaakt werd,
kunstig geweven in de schoot van de aarde,
was mijn wezen voor u geen geheim.
16 Uw ogen zagen mijn vormeloos begin,
alles werd in uw boekrol opgetekend,
aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één.
17 Hoe rijk zijn uw gedachten, God,
hoe eindeloos in aantal,
18 ontelbaar veel, meer dan er zandkorrels zijn.
Ontwaak ik, dan nog ben ik bij u.

Het menselijke leven begint, wanneer de eicel van een vrouw en de zaadcel van een man met elkaar versmelten. Vanaf dat moment ontstaat en bestaat een onverwisselbare, nieuwe mens met voorbestemde en niet te veranderen eigenschappen. Vanaf dat moment staat vast of het een jongen of een meisje is, of zijn ogen blauw of zijn haren blond zullen zijn, of het groot of klein, sterk of zwak, temperamentvol of sensibel zal zijn. Nooit eerder was er, en nooit meer zal er een mens zijn, die met dit mensje identiek is. Daarom is elk menselijk leven de moeite waard. Daarom laat u niets wijsmaken, abortus is moord.

Je kunt je afvragen of er tegenwoordig nog wel een redelijk argument is om een baby in de baarmoeder te vermoorden. Er zijn momenteel tal van mogelijkheden om een zwangerschap te voorkomen. Ongewenst zijn kan dus onmogelijk een goede reden zijn, zelfs als de moeder (of vader) niet instaat is om de baby te verzorgen en op te voeden, dan is dat nog geen reden om het dan maar te vermoorden. Beter is het om hulp te zoeken en in het uiterste geval, kan men het kind afstaan ter adoptie aan ouders die het kind dol graag willen verzorgen. Er is niets erger voor een kind dan ongewenst zijn. Onschuldige baby’s, die ongewenst verwekt zijn en zelf niet in staat zijn hun leven te behouden. Baby’s die de straf moeten dragen voor de fouten van hun ouders. Ook baby’s die niet gewenst zijn, omdat ze gehandicapt zijn, of soms zelfs omdat ze kleine afwijkingen hebben zoals een hazenlip of klompvoet. Maar wie heeft het recht te beoordelen of een leven waard is om geleefd te worden? En dan hebben we het nog niet eens over de psychische schade die een vrouw bij een abortus oploopt. Het is eigenlijk te schandelijk voor woorden dat we discussie hebben over abortus, maar helaas zijn we al zo ver heen dat dit normaal gevonden, en zelfs gelegaliseerd wordt.

Maar dit is ook waar
Abortus is niet slechts een verkeerde handeling, een uitvoeren van een ongelukkige beslissing. Het is een zonde. Belijd dit aan God als zonde, en … “Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.” (1 Johannes 1:9). Ook al haat God de zonde en is Hij toornig over al het kwaad wat we doen, toch houdt Hij van je. Ook vraagt Hij geen offer van jou om je fout goed te maken. Geen mens is daartoe in staat. Zijn Zoon, Jezus Christus, heeft Zijn leven gegeven om ook voor jouw zonde en schuld te betalen. God staat al met uitgestrekte armen te wachten en verlangt ernaar om de pijn in je hart te verzachten en je wonden te genezen.

Mail mij gerust als u wilt doorpraten, klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Abortus, Bijbel, Diversen, Evangelie, kinderen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een ongeboren leven, is toch een kompleet mens

  1. kattekliek zegt:

    Ik had die foto inderdaad eerder gezien, echt prachtig! Maar toen ik ‘m een keer in de familie liet zien terwijl mijn schoonzusje zwanger was (nog vóór de 20-weken-echo), kreeg ik bijna slaande ruzie. En dat was eigenlijk gewoon een spontane actie, het stond juist in een krant die ik mee had genomen (Katholiek Nieuwsblad; de seculiere media schrijven hier niet over) en ik liet het in een opwelling zien .. had ik beter niet kunnen doen! Dit soort dingen is gewoon onbespreekbaar met mensen die pro-abortus zijn 😦 (gelukkig was alles goed met mijn neefje; hij is nu alweer bijna anderhalf, en er is een volgend kindje op komst daar waar ook alles goed mee is tot nu toe = al voorbij de 20 weken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s