Is een geslachtsziekte te voorkomen?

Het aantal mensen dat een soa, een geslachtsziekte, oploopt, is in 2004 gestegen. Dat blijkt uit het ‘SOA en HIV’-rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal homoseksuelen dat besmet raakt met HIV, het virus dat aids kan veroorzaken, stijgt ook.

Dit bericht verontrust mij en geloof menigeen met mij. Het gaat niet goed met de seksuele moraal van de gemiddelde nederlander. Men zoekt de oplossing in het geven van waarschuwingen aan de diverse kwetsbare groepen in onze samenleving. Het motto is dan: “als je het doet geen probleem, als je het maar veilig doe”. Of het allemaal zal helpen betwijfel ik, in ieder geval is het probleem bij ons nog niet zo groot als bijvoorbeeld in het continent Afrika, waar in sommige staten meer dan de helft van de bevolking met HIV besmet is. Het ergste vind ik het voor de kinderen die meestal het slachtoffer hiervan zijn.

Hoe denkt God hierover?
Wel de Bijbel geeft ons het antwoord. Gods Woord zegt in Hebr.13:4 “Het huwelijk is eerlijk onder allen, en het bed onbevlekt; maar hoereerders en overspelers zal God oordelen”. God heeft een hekel aan de zonden van overspel en hoererij, omdat deze zonde de oorzaak is van veel ellende. Seksualiteit kan een manier zijn waardoor twee mensen die van elkaar houden, enorm van elkaar kunnen genieten. Maar dit kan alleen als het plaats vindt binnen het veilige kader van het huwelijk. In de seksualiteit geef je elkaar immers het meest intieme van je zelf, dat kan niet als er geen veiligheid en diep vertrouwen is. Doordat mensen hiervan afwijken, is de seksualiteit tot iets gewoons geworden wat men met iedereen kan hebben. God heeft dit nooit zo bedoeld, juist seksualiteit is bedoeld als uniek en heel speciaal. Dat heb je alleen met één persoon en nooit met anderen. In de huidige tijd, doet men op dit vlak maar waar men zin in heeft, maar de gevolgen blijven helaas niet uit. Geslachtziekten komen op steeds jongeren leeftijd voor en ook de ziekte aids. Het is jammer, maar helaas zien veel jongeren het verkeerde voorbeeld van ouderen en ook op de scholen wordt vaak niet geleerd dat het beter is te wachten met seksualiteit tot in het huwelijk. Het bericht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over Soa en Hiv, is beslist een teken aan de wand. Langzaam maar zeker verloedert op deze manier de samenleving. Al lijkt het anders, toch is niet de pil of een voorbehoedsmiddel de oplossing. Wat dan wel: gezonde Bijbelse voorlichting in het gezin, op de scholen en in de gemeente. Het ware te wensen dat mening evangelie dienaar, hierover meer openlijk zou spreken, want er is al genoeg gezwegen.

Is seks dan zondig?
Nee, mits het beleefd wordt op de manier zoals God het bedoeld heeft. De Bijbel spreekt duidelijk over maar één vrouw of man, waar we alleen gemeenschap mee mogen hebben, binnen de grenzen van het huwelijk. Hiermee houd elk mens zichzelf rein op geestelijk en fysiek gebied en op deze manier heeft men geen kans op geslachtsziektes. Condoomgebruik haalt niet de gevolgen van deze zonde weg, dat is een leugen. Het wordt alleen bedekt, maar de emotionele schade blijft. Een z.g. soa-test die door de overheid sterk wordt aanbevolen, is een poging de schade te beperken nadat die is aangericht. Maar het maakt soms dat men denkt gewoon door te kunnen gaan met de zonde van vrije seks. Als men leeft op het vlak van de seksualiteit naar de richtlijnen van de Bijbel, hoef men zich geen zorgen te maken voor geslachtsziekten of enige andere schade.  De Bijbel zegt heel simpel dat een vrouw maagd hoort te blijven tot het huwelijk. 

In de Bijbel is het verboden dat een man en vrouw “buiten het huwelijk” seksuele gemeenschap met elkaar hebben. Werd dit toch gedaan, dan ‘moest’ het stel trouwen. Lees Ex.22:16. Tevens verstaan we uit 1 Kor.7:9 dat seks hoort binnen de grenzen van het huwelijk. Letterlijk staat er “als je je niet kunt onthouden, trouw dan want dat is beter dan je te branden” en met branden wordt zondigen bedoeld.

De Bijbel refereert ook vaak aan seks buiten het huwelijk als “ontucht”, in de zin van seksuele gemeenschap tussen mensen die niet met elkaar getrouwd zijn. (lees ook Deutr.22:13-30) Bijbels gezien is seks buiten het huwelijk net zozeer een zonde als overspel en alle andere vormen van seksuele immoraliteit.

Napraten? Dat kan, u kunt mij over alles mailen. Klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Bevrijding, Diversen, Evangelie, Huwelijk, Seksualiteit en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s