Alverzoening rukt op in de Evangelische beweging

Degene die deze leer aanhangen zijn verdedigers van het idee dat werkelijk alle mensen zalig worden. En dat eeuwig niet eeuwig is, en eeuwige straf dus ook niet eeuwig is. Uiteraard is dit goed bedoeld, maar de vraag is of de Bijbel dit leert en het antwoord is dan nee. Maar men kan niet geloven in een God die mensen eeuwig laat lijden. Dus gaat men op zoek in de Bijbel naar teksten die dit ondersteunen.

Het idee dus dat alle mensen, hoe ze ook geleefd hebben, uiteindelijk toch door het geweldige werk van de Heer Jezus op Golgotha’s kruis behouden zouden worden, is natuurlijk heel aantrekkelijk. Dat is ook de reden dat er in deze tijd, waarin serieuze diepgaande bijbelstudie niet meer centraal staat, steeds meer aanhangers van deze valse leer komen. Dus hoewel de wens wel sympathiek kan zijn, moeten de redeneringen wel beproefd worden.  De oplossing kan alleen liggen in laten spreken van de Bijbel en het niet laten prevaleren eigen gevoelens. Het is overigens tekenend voor deze tijd van afvalligheid, waarin men vrijwel alleen nog wenst te luisteren naar een “evangelie” dat aangenaam klinkt in de oren, waardoor een lering zoals de alverzoening steeds meer aanhang krijgt. Want hoe populairder een bepaalde leer is hoe meer die leer daarmee bewijst rechtstreeks uit de hel afkomstig te zijn.  De satan is een meestervervalser en zijn vervalsingen komen door bedrog en misleiding tot stand.

God is barmhartig
Aanhangers van de alverzoeningsleer geloven dat God de zondaren straks niet ‘blijvend’ zal oordelen. Het zal meer een loutering zijn waar mensen door heen gaan om alsnog behouden te worden. Het klinkt erg sympathiek, maar toch is het niet wat de Bijbel leert. De Bijbel leert dat God enorm barmhartig en lankmoedig is en dat Hij niet snel zal oordelen. Steeds opnieuw schenkt Hij genade en wacht Hij met oordelen, maar……er komt wel een definitief oordeel van God over deze wereld. Het kan nu eenmaal niet dat de zonden onbestraft zou blijven, daarvoor is de prijs die Jezus heeft betaald op het kruis van Golgotha, te hoog geweest. Meestal willen we niet te veel spreken over oordeel, we moeten er beslist voor waken dat er alleen hel en oordeel gepredikt wordt. Eerst komt de genade, Gods barmhartigheid en liefde, maar het is net met de rekbaarheid van een elastiek, op een dag is de rek eruit en dan breekt het en dus……….volgt het oordeel. Het is een valse lering dat voorbijgaat aan de toorn van God. De toorn van God die op iedere zondaar rust die zich niet wenst te bekeren van zijn zonden. We hebben het hier over een zeer ernstige zaak het gaat hier namelijk om een zaak van dood of leven. Wie een ander evangelie aanhangt dan de Bijbel leert bedriegt zichzelf of heeft zich door de meester leugenaar (satan) laten misleiden en komt straks ook bedrogen uit. De vele miljoenen zondaren die nu in het dodenrijk de gevolgen van hun vijandschap tegenover God ondervinden weten precies te vertellen dat er met Gods heiligheid niet valt te spotten. Zij krijgen echter de kans niet meer om de nog levende zondaren daarvan te overtuigen.

Gods oordelen
In het boek Openbaring worden er plagen beschreven die de laatste oordelen zijn die God zal zenden over de wereld die Hem verworpen heeft. Hierna komt niets meer, dan is het oordeel van God ten einde en volgt de eeuwige heerlijkheid die de Heer beloofd heeft aan elkeen die Hem liefheeft. In 1 Kor.2:9 staat “Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen die Hem liefhebben”.  Laat ons het nog eens zeggen: GOD WIL NIET OORDELEN, MAAR BEHOUDEN. Om ons van het oordeel vrij te spreken, heeft God Zijn Zoon geoordeeld, in onze plaats, aan het kruis. Jesaja 53 zegt in vers 5 “…de straf die ons de vrede aanbrengt was op Hem…”  Als het toch gebeurt dat we geoordeeld worden, dan zal een mens God niets kunnen verwijten.

Maar er is één ding waarom God het meest zal toornen en dat is als mensen het offer van Zijn Zoon aan het kruis verwerpen. Dan moeten we ons even voor de geest halen wat Jezus deed toen Hij die lange weg naar Golgotha ging. De Bijbel zegt in Jesaja 53  dat Hij gestalte noch luister had, Hij was veracht en van mensen verlaten, een man van smarten. Iemand voor wie men het gelaat verbergt, Hij werd mishandeld, geslagen ,bespot en gehoond. Dit alles deed Hij voor ons, opdat wij niet in het oordeel zouden komen. maar de andere kant is ook waar, dit groot offer roept om vergelding voor al degene die hem verachten ondanks Zijn grote liefde voor ons.
Laten wij ook nooit vergeten wat Jezus voor ons over had aan het kruis. Hij ging de lange weg naar Golgotha, opdat wij mogen uitroepen “ik ben vrij van het oordeel”. Paulus zegt in Rom.8:1 “Zo is er dan geen veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn”. Als u maar “in “ Jezus bent, dat is de enige schuilplaats tegen het oordeel.  In Jezus betekent, een relatie met Hem en dat kan alleen als we wederom geboren zijn en dagelijks met hem wandelen.

Het is als de Israëlieten die het Pascha aten in de nacht dat ze verlost werden uit Egypte land. Toen ging het oordeel aan hen voorbij, ze aten van het paaslam en het bloed van dat Lam brachten ze aan de deurposten van hun huizen aan. Ex.12:7, 8  “Vervolgens zal men van het bloed nemen en dit strijken aan de beide deurposten en de bovendorpel, aan die huizen, waarin men het eet. Het vlees zullen zij dezelfde nacht eten”.

Dat bloed wijst op de vergeving van onze zonden door de kracht van Jezus bloed, daardoor zijn we vrij van het oordeel. God zei tegen Israël in Ex.12:3 “En het bloed zal u dienen als een teken aan de huizen, waar gij zijt, en wanneer Ik het bloed zie, dan ga Ik u voorbij. Aldus zal er geen verdervende plaag onder u zijn, wanneer Ik het land Egypte sla”.

Het eten van het paaslam wijst op de gemeenschap (kontakt) wat elk kind van God met de Heer moet hebben. We moeten eten van Jezus Woord iedere dag, met Hem wandelen. Alleen in Jezus is bescherming, geborgenheid, veiligheid tegen de storm die gaat komen over deze wereld. Op dezelfde manier ook moesten de mensen in de ark van Noach zijn, om bewaard te blijven voor de zondvloed. In die ark was het veilig, daarbuiten viel men onder het oordeel. Dat zal straks niet anders zijn, alleen Jezus is bewaring voor het komende oordeel.

Meer weten, of u wilt anoniem uw verhaal kwijt, klik hier

Advertenties

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bijbel, Bijbelstudies, Eindtijd, Valse lering en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Alverzoening rukt op in de Evangelische beweging

  1. schillaci roberto zegt:

    HEEL FIJN KRACHTIG EN UITSTEKENDE INFORMATIE DANK JE WEL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s