Is glaasje draaien gevaarlijk..Wat zegt de Bijbel?

Nieuws (2010): Voorafgaand aan de moord op de 14-jarige Dirk Post uit Urk hebben het slachtoffer, de hoofdverdachte in de zaak en de twee medeverdachten in het Urkerbos geprobeerd geesten op te roepen. Dit deden ze m.b.v een occult spel, namelijk het zogenaamde ‘glaasje draaien’. (zie Trouw)

Het klinkt wat vreemd voor een nuchter denkend mens, maar toch leert de Bijbel ons over  geestelijke wezens of demonen, die we met ons natuurlijke ogen niet kunnen zien (Efeze 6:12). Demonen worden ook wel ‘engelen van satans’ genoemd. Jezus heeft echter aan het kruis van Golgotha de macht van satan verbroken en hem ontwapend (Col.2:15). Des ondanks zijn demonen (engelen van satan), nog steeds aktief in deze wereld. Het occulte spel ‘glaasje draaien’ waar z.g. overledenen worden opgeroepen, is een levensgevaarlijk spel. Men roept in feite demonen op die zich van mensen kunnen bedienen. Demonen spelen echter nooit spelletjes maar zijn altijd uit op ons ongeluk.

Occultisme
Het woord occult betekent ´verborgen´. Occultisme is het bestuderen van of bezig zijn met het verborgene, dat wil zeggen het bovennatuurlijke. Daarbij komt dat degene die daarmee bezig zijn zich richten op dat deel van de bovennatuurlijke wereld dat in het duister is. Het rijk van de duisternis is de plaats, waar Gods tegenstander, de duivel of satan regeert. Het is een rijk van misleiding, leugens en duisternis. Occultisme is dus per definitie verweven met duistere geestelijke machten die strijd voeren tegen God en zijn koninkrijk.

Waakzaam
Op een bepaalde manier komen alle mensen bewust of onbewust, in aanraking met occulte zaken. Niet alleen volwassenen maar zelfs kinderen worden in het dagelijks leven geconfronteerd met één of andere vorm van occultisme. We moeten daarom als christenen waakzaam zijn en er de ogen niet voor sluiten.  Mensen die aan occultisme doen, beweren over geheime krachten te beschikken, veelal om ‘goed’ te doen. Deze, vaak zogenaamd goed bedoelende mensen worden echter gebruikt door machten uit de duisternis.

Heel vaak missen christenen de juiste kennis van de Bijbel en ook de geestelijke onderscheiding. Bijvoorbeeld, sommige christen ouders gaan zonder probleem met hun kinderen naar een paranormaal genezer wanneer de medische wetenschap niet direct genezing kan bieden. Dit is echter een zeer gevaarlijke weg. Zelfs al zou de behandeling ogenschijnlijk werken, de satan geeft nooit iets voor niets. Tegelijk kan men demonische besmetting oplopen waar men nog jaren lang last van kan hebben, b.v. in de zin van angsten, depressies en of zelfmoord neigingen.

Kinderprogramma’s
Onderschat u echter ook niet de invloed die er kan uitgaan van kinderprogramma’s op televisie en videofilms, van monsterachtige wezens in kinderboeken en stripverhalen. Zelfs sommige (computer)spelen zijn doordrenkt met occulte invloeden. Spelenderwijs worden zelfs kinderen vertrouwd gemaakt met de wereld van occultisme en spiritisme. Daarom is het belangrijk dat u altijd weet waar uw kinderen mee bezig zijn. Uit het voorbeeld van hierboven, blijkt dat kinderen niet altijd zelf in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn, maar de gevolgen kunnen verschrikkelijk zijn.

Demonen spelen geen spelletjes, ook niet met kinderen.
We moeten onze kinderen daarom vertellen van de bovennatuurlijke wereld en ze aantonen in de Bijbel, wat de gevaren zijn. Leer uw kinderen dat het voor hun bescherming is dat God zegt dat we ons niet in mogen laten met occulte machten en het oproepen van doden. (Deuteronomium 18:9 -14 en 1 Sam. 28). Sterker nog, het is levens gevaarlijk en zeker geen spel. Veel ouders doen alles om hun kinderen zoveel mogelijk voor gevaren te beschermen, maar één van de grootste gevaren die er zijn, onderkent men vaak niet. Het gaat demonen niet alleen om dit leven, maar om het leven hierna. Kinderen kunnen onder invloed van demonische spelletjes zich gedwongen voelen dingen te doen, die hun of anderen beschadigen niet alleen in dit leven, maar ook in het leven straks.

Angst is niet nodig
Als we nadenken over de geestelijke werkelijkheid bestaat het gevaar dat we bang worden. We mogen echter nooit vergeten dat onze God groter en sterker is. Hij is de grote overwinnaar en heeft aan het kruis de macht van de satan definitief verslagen! Daarom behoeven we de satan niet te vrezen en kunnen we hem in Jezus naam wederstaan. Satan vlucht voor de naam van Jezus. (Efeze 1:20 -22). We mogen op Jezus vertrouwen. Vreest niet, want zij die bij ons zijn, zijn talrijker dan zij die bij hen zijn (2Koningen 6:16 ).

Mits u natuurlijk leeft in een nauwe relatie met God, hoeft u niet te vrezen. Ongehoorzaamheid aan God, door bewuste zonden, maakt het makkelijker voor demonen om invloed op ons te krijgen, we zetten de deur als het ware open. Laat het u niet overkomen, maar vlucht naar Jezus, Hij is de enige veilige schuilplaats (Ps.91)

Misschien heeft u hulp of advies nodig, of u wilt anoniem uw verhaal kwijt, klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bevrijding, Bijbel, Eindtijd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s