De Bijbel waarschuwt tegen occultisme!

Occultisme komt er in ons land  steeds meer in. In de laatste jaren is er een enorme, groeiende belangstelling voor paranormale zaken, voor openbaringen en krachten die een duivelse oorsprong en een satanisch doel hebben. Denk maar eens aan de vele occulte films en televisie programma’s waar men bezig is met paranormale zaken en nu zijn er zelfs televisie programma’s met kinderen, die zogenaamd paranormaal begaafd zijn. 

Steeds meer kinderen en tieners overschrijden grenzen op geestelijk gebied. Ze experimenteren met het occulte en doen dingen waar de Bijbel duidelijk voor waarschuwt. Loop maar eens door een speelgoedwinkel. Je treft er onder andere spellen met tarotkaarten en pendels aan, zodat kinderen hun eigen toekomst kunnen voorspellen. Een magic-box met spreuken waarmee je anderen kunt bezweren.  Het magische boek scoort bij kinderen! Ook op tv hoeven we niet lang te zoeken naar occulte programma’s. Of je er naar wilt kijken of niet, tijdens de korte voorbeschouwingen komen de bizarre beelden ongevraagd voorbij. Het is absoluut opvallend, omdat tegelijker tijd in ons land steeds meer mensen de kerk en het geloof de rug toe keren en negatief staan tegenover God en Zijn Woord. Wat is er gebeurd? De levende God, die leven, vrijheid en zegen geeft, is in de harten van de mensen ingeruild voor demonen in dienst van de duivel, die dood, slavernij en ellende bewerken.

Het woord `occult‘ betekent: geheim, verborgen en duister en het associeert ons met een paranormale wereld met demonen en geesten. Veel dingen die God in de tijden van het oude testament, veroordeelde in de heidense stammen die in en rondom Kanaän woonden, zijn in deze tijd weer volop in de belangstelling. (lees Deut.18:10-11) Deze Bijbeltekst laat duidelijk zien wat God verboden heeft, voor Israël zowel als voor alle mensen in alle tijden:

 “Onder u zal niet gevonden worden, die zijn zoon of zijn dochter door het vuur doet doorgaan, die met waarzeggerijen omgaat, een guichelaar, of die op vogelgeschrei acht geeft, of tovenaar, of een bezweerder, die met bezwering omgaat, of die een waarzeggende geest vraagt, of een duivelskunstenaar, of die de doden vraagt”.

In de huidige tijd zien opnieuw:

  • De poging om verborgen dingen of toekomstige gebeurtenissen te zien en uit te leggen door bovennatuurlijke middelen, bijvoorbeeld door het zogenaamde `bestuderen‘ van de sterren. (Astrologie of sterrenwichelarij) Steeds meer mensen laten hun horoscoop trekken, om meer te weten over de toekomst of  om advies te krijgen bij belangrijke beslissingen. (Waarzeggerij). Dit geldt ook voor het zogenaamd onschuldige ‘glaasje draaien‘ waardoor velen al in de ban van de duivel en onder zijn vloek zijn gekomen en voor bepaalde vormen van kaartspel. Zelf het deelnemen aan bepaalde rockfestivals of het luisteren naar muziek van satanische oorsprong, kan gevaarlijk zijn omdat de oorsprong demonisch is.
  • Het oproepen van boze, demonische machten tot nut voor jezelf of tot schade voor anderen, bijvoorbeeld door het oproepen en vragen stellen aan geesten van doden. (Spiritisme) Sommige televisie programma’s zijn er heel druk mee en hierdoor komen miljoenen mensen onder de invloed van demonen. 
  • Enkele z.g. para-medische beroepen zijn gewoon occult en gevaarlijk voor christenen. Denk b.v. aan een magnetiseur en een hypnotiseur. Soms werkt men ook met bepaalde kruiden die niet zo onschuldig zijn als het lijkt. Men zegt bijvoorbeeld dat bepaalde kruiden alleen werken als ze `s nachts zijn gezaaid en geoogst – een gebruik dat teruggaat op oeroude Germaanse tovenarij. Ook accupunctuur wat voortkomt uit de occulte chinese cultuur, is gevaarlijk voor een gelovig kind van God. Omdat het vermengd wordt met bepaalde medische kennis is het gevaar is des te groter, omdat Christenen zich soms in hun argeloosheid beroepen op het feit dat God die kruiden en het zenuwstelsel waarvan de acupunctuur gebruik maakt toch geschapen heeft. Jawel – maar niet om ze te laten misbruiken door moderne heidense tovenarij!

Al deze mensen en praktijken vinden hun oorsprong in de oeroude heidense en animistische praktijken die God overduidelijk veroordeelt: praktijken van waarzeggers, astrologen, helderzienden, hypnotiseurs, magiërs, bepaalde zogenaamde helers, tovenaars, parapsychologen en alle andere vormen van occultisme.

Wat wil satan hiermee dan bereiken? Het is zijn hoogste doel om het denken van de mensen te beheersen – om hen vervolgens mee te sleuren in de eeuwige dood.  Wie het licht afwijst dat in de Heer Jezus in deze wereld is gekomen en de boodschap van Gods genade afwijst, die loopt groot gevaar om door occultisme volledig onder de invloed van de duivel, de mensenmoordenaar, te komen. Neem dus Gods waarschuwing serieus! 

Misschien heeft u zich met occulte zaken ingelaten, ondanks dat u weet wat de Bijbel hiervan zegt? Wellicht heeft u nu berouw en ervaart u de bittere gevolgen, door angsten, depressies, nachtmerries e.d.. Besef dat deze gevolgen komen door demonen die u aanvallen, u heeft a.h.w. een occulte besmetting opgelopen. Toch heb ik een boodschap voor u: er is altijd vergeving en bevrijding  mogelijk. Want als wij onze zonden belijden, dan geldt: God is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen (= vrij te maken)  van alle ongerechtigheid (1 Joh. 1:9). God reinigt ons zelfs van deze occulte onreinheid en ongerechtigheid en Gods Woord zegt duidelijk dat we werkelijk vrij zijn wanneer de Zoon van God ons heeft vrijgemaakt (Joh. 8:36). Hij kan ons daadwerkelijk van al die last en slavenbanden bevrijden. Maar dan moet ons verlangen wel oprecht zijn deze zonden te belijden én na te laten.  

Wilt u doorpraten of anoniem uw verhaal kwijt, dat kan: klik hier.

Advertentie

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Bevrijding, Eindtijd, occultisme, Valse lering en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s