Herstel van uw huwelijk, na overspel, is mogelijk.

De meeste mensen beseffen niet dat het huwelijk in beginsel door God is geschapen. Hij ontwierp het huwelijk, om elkaar te dienen in echte liefde. God is ook de bron van liefde en Hij is de enige die ons liefde kan geven voor elkaar, ook als het fout gaat. Feitelijk kan God alleen het huwelijk nog redden na overspel, omdat alleen Hij instaat is om de innerlijke pijn van bedrogen te zijn kan genezen.

Als u innerlijke pijn hebt en boos bent, vanwege het overspel van uw partner. Weet dat dit normale gevoelens zijn, nadat u tot de ontdekking kwam dat uw partner met een andere persoon seksueel, intiem en emotioneel contact heeft gehad of misschien nog heeft. Maar het herstel van uw huwelijk is nog steeds mogelijk door de genezende kracht van God. Laten mij u enkele adviezen geven.

Er zijn zeven belangrijke stappen die partners kunnen nemen om hun (door overspel)
gebroken huwelijk, een nieuwe kans te geven.

  1. Vergeving. Voor veel mensen is dit de moeilijkste stap op de weg van herstel na een affaire van hun partner. Vergeving is niet iets wat snel en gemakkelijk is – het kan ook een lang proces zijn. Als je partner echt spijt heeft van zijn of haar gedrag en men ziet de noodzaak van bekering in en men vraagt met echt berouw om vergeving, dan kan het niet anders of me moeten wel vergeven, anders is het huwelijk niet meer te redden. Vraag God de kracht om te vergeven, Hij zal u zeker helpen.
  2. Counselor. Maak een serieus plan voor de wederopbouw van uw huwelijk, dus doe het niet gemakkelijk af met een belofte van “het nooit meer te zullen doen”. U heeft daarbij hulp nodig van buiten het huwelijk. Een belangrijke stap in het herstellen van uw huwelijk is om toe te geven dat u hulp nodig heeft en het niet op uw eigen manier te willen oplossen, bijvoorbeeld omdat men zich schaamt. Zoek wel een christelijke huwelijk counselor die u kan helpen met het herstel van uw huwelijk. Indien het mogelijk is, vraag de hulp van een pastor of een huwelijk Counselor die ervaring heeft in de omgang met mensen die ontrouw waren en die wel gelooft in herstel en genezing door Jezus.
  3. Herstel van vertrouwen. Herstel van het vertrouwen met je partner is heel belangrijk. Nieuw vertrouwen is misschien wel de meest fundamentele voorwaarde in het bouwen van een nieuwe intieme relatie tussen man en vrouw.
    Daarom een advies om alle mogelijke wantrouwen weg te nemen en het vertrouwen te doen groeien: stop met alle mogelijke communicatie met de minnaar waar u overspel mee bedreef. Verandering zo nodig uw e-mail adres en telefoonnummer, mobiele telefoonnummer etc. Verander zo nodig van baan b.v. als u daar uw minnaar regelmatig ontmoet. Laat uw partner zien, dat u er alles voor over hebt dat het vertrouwen in u weer zal toenemen.
  4. Wees eerlijk. Zodra de schok voorbij is, behoort de echtgenoot die verraden is, open en eerlijk te horen wat er is gebeurd en hij of zij heeft ook het recht om vragen te stellen – ongeacht hoe moeilijk het is om er over te praten. Juist vanwege dit soort gesprekken is het nodig om de hulp van een huwelijk counselor in te roepen, zodat men er constructief over gesproken kan worden. Wees transparant en openlijk, zonder geheimhouding, om te voorkomen dat er onduidelijkheden overblijven die later de relatie alsnog ondermijnen. Wees eerlijk over de oorzaak, waarom het kon gebeuren? Overspel onthult vaak de onderliggende problemen in het huwelijk.
    Onderzoek je relatie om te begrijpen wat heeft bijgedragen aan de affaire. Dit vraagt inspanning van beide partners. Echtelijke problemen zijn complex en er zijn geen gemakkelijke antwoorden of snelle oplossingen. Na een huwelijk crisis is het zeer pijnlijk om toch door te gaan, maar dat betekent niet dat de relatie altijd moet worden beëindigd, als de wil er is, is er altijd hoop.
  5. Geef het tijd. Gun elkaar genoeg tijd om te begrijpen, te vergeven en te genezen. Het duurt maar een zeer korte tijd om het vertrouwen te verliezen en een veel langere tijd om het weer op te bouwen. Vertrouwen moet worden gekweekt en gevoed. Wederopbouw van vertrouwen vereist wel dat u voorzichtig met elkaar omgaat. Dit is de sleutel tot het opbouwen van een sterke relatie en nieuw vertrouwen.
  6. Verzet u tegen de vijand. De apostel Paulus vertelt ons in Efeziërs 6:12 ” want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten..”
    We kunnen er absoluut zeker van dat de vijand alles zal doen wat in zijn vermogen ligt om “te doden, stelen, en te vernietigen,” eerst de vreugde in het huwelijk en dan de intimiteit.
    In 2 Korinthiërs 11:3 lezen we dat Satan ons aan zal vallen op dezelfde manier als dat hij het eerste huwelijk van Adam en Eva aanviel: ” Maar ik vrees, dat misschien, zoals de slang met haar sluwheid Eva verleidde, uw gedachten van de eenvoudige en loutere toewijding aan Christus afgetrokken zullen worden.” Satan beïnvloedde Eva’s denken door bedrieglijke suggesties. Vandaag gebruikt de Satan dezelfde tactiek en probeert hetzelfde te doen bij ons. Een van zijn belangrijkste tactieken is u proberen te overtuigen dat uw huwelijksprobleem te groot is voor God. Dat is echter een leugen. Jezus zei: Niets is te moeilijk voor God: “Bij mensen is dit onmogelijk, maar niet bij God, alle dingen zijn mogelijk bij God” (Markus 10:27).
  7. Bid elke dag. Begin elke dag te bidden voor je partner en je huwelijk. Geloof dat God een wonder kan doen in uw huwelijk. We moeten verwachten dat God op bovennatuurlijk wijze kan ingrijpen in onze omstandigheden. Ongeloof en angst verlamt ons en doet ons geloven dat onze problemen te groot zijn voor God. We moeten geloven dat we met God nog steeds bergen kunnen verzetten. (Mattheüs 9:29). Wat je doormaakt kan emotioneel pijnlijk zijn, maar weet dat crisis een huwelijk achteraf soms sterker maakt dan ooit tevoren.

Misschien wilt u erover doorpraten, stuur me maar een email, u krijgt altijd antwoord. Klik hier

Advertentie

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in echtscheiding, Huwelijk, Overspel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s