Onze samenleving is in de greep van verslavingen

Als je je leven door wetjes laat bepalen, wordt je een slaaf. Maar je wordt evengoed een slaaf als je toegeeft aan alles wat leuk of lekker lijkt. Dat maakt de huidige genotscultuur wel duidelijk. De samenleving lijkt onverzadigbaar. Veel mensen storten zich wanhopig op eten, drugs, games, relaties, sigaretten, sport, porno, muziek, films, auto’s en wat niet al.

Jezus komt weer, straks zullen we Hem ontmoeten en voor eeuwig bij hem zijn. Ik zou niet willen dat Hij mij zou vinden terwijl ik nog gebonden ben aan één of andere verslaving. Dat ik bezig ben mijn tijd te vullen met zinlose dingen. Naarmate we juist meer met Gods Woord bezig zijn en dagelijks de Heer zoeken in gebed, zal het ons steeds duidelijker worden dat de Heer ons ook van onze verslavingen wil verlossen.

Veel mensen beseffen niet dat achter elke verslaving een demon staat, die ons gebonden tracht te houden. Daarom is het is geestelijk en om die reden hebben we gewoon bevrijding nodig. Er is een duivelse kracht werkzaam die mensen bindt in slavernij. Terwijl God ons wil vrij maken, is het een duivels werk om mensen te binden. De duivel probeert ons genot te geven door alcohol, tabak, drugs enzovoorts; geen van deze dingen geven ons lang genot en allen zijn op de een of andere manier schadelijk. Jezus, geeft ons Zijn onvergelijkbare vrede door de kracht van Zijn Heilige Geest die in ons is. Daarvoor is geen vervanging.

Wat wij feitelijk nodig hebben is brood dat voor altijd verzadigt en dat kan alleen Jezus ons geven. Zonder Jezus redden we het niet. Hij zegt: ‘Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben’ (Johannes 6:35).

Voor een gelovig kind van God is feitelijk maar één middel om de vrijheid te bewaren en geen slaaf te worden van games, internet, nicotine, drank, drugs of welke ‘afgod’ dan ook, neem in de eerste plaats tijd om met God bezig te zijn. Laat Jezus altijd de belangrijkste zijn in uw leven. De Bijbel zegt het zo: “Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zo zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, zittende aan de rechter hand Gods. Bedenkt de dingen, die boven zijn, niet die op de aarde zijn.” Kol. 3:1, 2 Onze samenleving heeft ware navolgers van Jezus Christus nodig. Zij kunnen ook andere jongeren inspireren, richting geven en bewaren voor een kwijnend bestaan als gamejunkie. Mensen met verslavingen hebben vaak concentratie problemen en moeite als het gaat om gebed en het lezen van Gods Woord.

Hoe kom ik van mijn verslaving af?

  1. Erken het probleem voor jezelf en bespreek het ook met anderen om je heen die je kan vertrouwen. Geef toe dat je b.v. meer van je iPod houdt dan van je Bijbel. Belijd de zonde van tijdverspilling en geestverzieking aan God en vraag om vergeving.
  2. Neem een radicale beslissing om hier wat aan te veranderen. Neem deze beslissing voor Gods aangezicht en vraag vooral Gods om bevrijding, want anders kun je die beslissing onmogelijk waar maken. Kom je er niet uit, laat met je bidden voor een pastor of begeleider die met Gods Geest vervuld is.
  3. Kom in actie: beperk je tijd op de TV of Computer drastisch, of als je dat niet lukt doe desnoods het weg uit je huis. Laat je leven niet beheerst worden door je email, je TV, de laatste games, soaps etc. Doe er alles aan om deze verslaving een halt toe te roepen. Ga de Bijbel lezen en roep God aan om jou honger in je hart te geven naar Hem.
  4. Zoek God met geheel je hart. Vraag Hem om zijn visie en bedoeling voor jouw leven. Vraag Hem hoe jij kunt bijdragen aan zijn plan met deze wereld en jouw plaats in Gods Koninkrijk.

Misschien zit je in de problemen of wil je advies, of misschien alleen even (anoniem) je verhaal kwijt, dat kan: klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Bevrijding, Verslaving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s