Euro crisis! Stop met piekeren, geef je zorgen aan Jezus.

De crisis in Europa heeft grote gevolgen voor veel mensen. Het zal voor veel mensen een stuk moeilijk worden om financieel rond te komen en voor veel jongeren die in een tijd van welvaart zijn opgegroeid, zal het in de toekomst steeds moeilijk worden om zich aan te passen aan een soberder manier van leven. Ondanks dat alles, behoeft een kind van God niet te vrezen. Want ons leven is in de machtige hand van Jezus en Hij heeft beloofd voor ons te zullen zorgen.

Een kind van God hoeft dus niet te piekeren over zijn levensonderhoud. Misschien dat God van ons vraagt onze levensstijl wat aan te passen, toch zal Hij voor ons zorgen. Jezus heeft eens gezegd: (Mattheüs 6 : 25 – 34)
“Maakt u dan niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want naar al deze dingen gaat het zoeken der heidenen uit. Want uw hemelse Vader weet, dat gij dit alles behoeft. Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden.”

Piekeren is volgens het woordenboek: zorgelijk of ingespannen over iets nadenken. We blijven maar aan het probleem denken en kunnen ons nauwelijk nog op iets anders concentreren. Het probleem laat ons niet los maar beheerst ons denken en het drukt op ons en het kan je zelfs van slaap beroven. Sommige mensen kunnen zelfs lichamelijke klachten van piekeren hebben, zoals hoofdpijn, hoge bloeddruk, hartproblemen en maagklachten.

Nu denk ik dat iedereen wel eens over iets piekert of gewoon ernstig bezorgd is. Er zijn nu eenmaal allerlei situaties in ons leven die ons zorgen kunnen geven. Zoals wanneer het je financieel niet goed gaat, je verliest je baan of i.d.. Veel ouders maken zich regelmatig zorgen over hun kinderen, vooral als het tieners worden en ze beginnen hun eigen weg te kiezen.

Ik geloof dat God ons wil leren een overwinning te behalen over het piekeren. Dat we steeds meer gaan vertrouwen op God in alle omstandigheden. Piekeren rooft onze blijdschap en onze rust en vrede. Vertrouwen op God geeft ons blijdschap, rust en vrede.

Nu eerst een heel belangrijk punt: het probleem is dat we toelaten dat het probleem ons gaat beheersen. We laten het probleem binnenkomen en dat probleem wil zich gaan nestelen in ons denken.

We horen bijv. iets vervelends, er gebeurt iets naars, de omstandigheden willen je te neerdrukken. enz. We blijven er over nadenken en nadenken, feitelijk laten we ons imponeren door onze gevoelens. Onze tegenstander, de satan kent onze zwakste momenten en ziet op zo’n moment kans om ons aan te vallen. Een bepaalde vorm van angst wil dan samen met het probleem bij ons binnenkomen. Eigenlijk geloven we niet meer dat God ons probleem kan oplossen, omdat de satan er voor zorgt dat we gaan twijfelen aan Gods beloften.

We laten dus iets binnenkomen, dit gaat gepaard met twijfel aan God, je gevoelens zijn negatief, angst die ons wil intimideren speelt vaak een grote rol en zo worden we steeds meer meegezogen in een negatieve spiraal. Eerst is het nog een klein sneeuwballetje, maar naarmate we meer gaan piekeren wordt die sneeuwbal groter en groter. We worden down, soms depressief en we gaan op onszelf zien en de omstandigheden. Daardoor gaan we negatief denken en van daaruit vaak negatief spreken. Kortom: het probleem gaat ons beheersen en via dat probleem krijgen demonen van neerslachtigheid macht over ons. En dat is nou precies wat we moeten zien te voorkomen als je een overwinning willen behalen op je zorgen. Als je dit mechanisme gaat herkennen, dat er iets bij ons wil binnenkomen, dat het probleem zich in ons wil nestelen, dan heb je al de helft gewonnen!

Hoe kan ik er voor zorgen dat die demon van neerslachtigheid niet bij mij binnenkomt en zich in mij gaat nestelen:

  • Stop met klagen je bereikt er niets mee, je voedt er alleen maar zelfmedelijden mee en dat zal ons juist steeds verder naar beneden zuigen. In tegenstelling van wat sommige denken, is het van groot belang wat we met onze mond belijden. Negatief praten en denken sleurt ons steeds verder mee in getob en gepieker. Gods beloften zijn echter positief Hij wil ons helpen, Hij wil ons bijstaan. Hij wil ons nieuwe kracht geven. Hij wil ons bemoedigen. Hij wil wijsheid geven. Hij wil oplossingen geven en voorzien. Belijd dat voor jezelf regelmatig, laat dat jouw waarheid zijn. Stel het boven je gevoelens, gedachten en omstandigheden. God houdt zich aan zijn beloften. Je zult zien dat Hij je vertrouwen niet beschaamd.
  • Leef dicht bij God. Als je vol van Gods Geest bent. Als je vol van Zijn Woord bent. Dan ben je zo gevuld, dat het piekeren niet zo gemakkelijk meer naar binnenkomt en satan geen invloed op je heeft. Dan ben je niet zo beïnvloedbaar meer door alles wat op je afkomt. Jezus ging vaak de bergen in om te bidden. Hij zocht de rust op. Bidden was een levensstijl voor Jezus. Soms kunnen we ons terneergedrukt voelen door allerlei omstandigheden. Maar wat kunnen we ons een stuk krachtiger voelen na een tijd van gebed. Als we de Heer gaan prijzen en aanbidden. Tot rust komen bij Hem. We gaan ons dan weer richten op de Heer zelf en Zijn beloften en niet op de omstandigheden. Vaak denken en praten we zoveel over het probleem, maar vergeten God te zoeken.
  • Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u (1 Petr.5:7). Een belofte uit de Bijbel. Alles zelf willen dragen, alles zelf willen klaarspelen en de dingen krampachtig vasthouden, maakt dat we op een dag instorten. Leeg liever die rugzak vol zorgen bij God. Dat heeft niets met gevoel te maken maar is gewoon een keuze. Zeg het desnoods hardop: ’Heer, ik geef deze zorgen aan U, want U zorgt voor mij’! Uw woord beloofd mij dat. Kom er daarna niet weer op terug maar vertrouw erop dat je problemen bij Jezus veilig zijn.*En als je toch merkt dat die rugzak weer vol zit, dan moet je het weer doen. Het is heel vaak een strijd, maar langzaam maar zeker leer je het probleem loslaten en dan zal het jou ook loslaten.
  • Ook is het belangrijk om te weten dat we autoriteit hebben gekregen in de naam van Jezus Christus over de vijand. Als je merkt dat je steeds meer vast komt te zitten in piekeren. Dan valt een demon je aan en je kunt satan gebieden om weg te gaan: ‘demon ga weg in de naam van Jezus Christus’. Maak gebruik van die autoriteit die je reeds hebt in Jezus Christus (je moet handelen, dus in de positie gaan staan, die je hebt als een kind van God).

Maar we moeten ook eerlijk zijn, het gaat allemaal die niet in een keer, het is een strijd. In die strijd moet ons geloof en onze geestelijke kracht toenemen en dat is beslist een proces. Bij de discipelen van Jezus zien we ook dat proces. Jezus vertelde hun vaak dat ze een klein geloof hadden. Hun geloof/ vertrouwen moest dus groeien. Jou geloof en vertrouwen op God moet gaan groeien. Het moet sterker worden. Laat je niet ontmoedigen als het even wat minder gaat. Denk niet dit lukt mij nooit. Ik ben nou eenmaal een geboren tobber en een piekeraar. Dat is een leugen van de vijand want je bent een Koningskind, dat is je identiteit. In Jezus Christus ben je meer dan overwinnaar en zul je dus ook zeker overwinningen zien. Je bent niet gemaakt om gebukt gaan onder zorgen. We hebben een almachtige Vader die Schepper is van een onmetelijk heelal. Een trouwe Vader die van ons houdt, die ons persoonlijk kent en voor ons wil zorgen en ons wil helpen. We hebben enorme beloften ontvangen, sta op die beloften. Groei in je geloof en vertrouwen op God en overwin door Zijn kracht.

Misschien wilt u anoniem uw verhaal kwijt, u krijgt altijd antwoord: KLIK HIER

Advertenties

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Angsten, Bevrijding en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s