Zendingsreis Roemenië 2016 – Henk en Diny Herbold

foto1

We zijn dankbaar voor iedereen die ons de laatste maanden een gift stuurde. Heel hartelijk bedankt daarvoor en we geloven dat God u er voor zal zegenen. We zijn er echter financieel nog niet helemaal uit, maar we hebben wel het vaste vertrouwen dat het allemaal op tijd goed gaat komen. Misschien spreekt God nog tot uw hart om ons te helpen?

Dat het in Roemenië al jaren economisch slecht gaat, is bij veel mensen bekend. De crisis heeft ernstige gevolgen voor de toch al arme bevolking. Werkloosheid neemt elke dag toe, met als gevolg dat velen o.a. de huur van hun woning en de steeds maar stijgende energie rekening, niet meer kunnen betalen. Vooral zieken, bejaarden, gehandicapten en kinderen, zijn daar het slachtoffer van. We werken er als stichting in de eerste plaats aan, dat men het evangelie zal horen, maar tegelijk willen we iets doen aan de schrijnende armoede.

Om in ieder geval voor de armste gezinnen met kinderen, de nood enigszins te kunnen lenigen, stuurt onze stichting al jaren, elke maand een bedrag voor een dagelijkse warme maaltijd. De doelstelling is o.a. om ervoor te zorgen dat kinderen uit de arme wijken, tenminste eenmaal per dag een maaltijd krijgen. Tevens betalen we voor een aantal kinderen de schoolkosten, zodat ze naar school kunnen. We gaan er ook elk jaar zelf heen met nieuwe schoenen, winterjassen en andere kleding, om hen te helpen. U kunt het zien op de foto’s.

foto2

Deze kinderen komen allemaal uit de arme wijken van de stad, waar men soms leeft in een onderkomen van golfplaten, plastic en karton, zonder voorzieningen als gas, water of elektriciteit. We zijn er zelf vaak geweest, zonder hulp is de toekomst voor deze kinderen erg somber. Dan kunnen ze gewoon niet naar school en dit betekent een uitzichtloos bestaan, met geen kansen op verbetering in de toekomst. Veel van deze kinderen, met hun ouders, hebben door het evangelisatie werk van de afgelopen jaren, de Heer Jezus leren kennen. Mede daarom voelen we een verantwoordelijkheid voor hen. We willen ze niet aan hun lot overlaten. Help ons alstublieft, om in ieder geval deze kinderen een kans te geven op een normaal bestaan.

Ondanks alle nood, gaat het dus bij onze stichting zeker niet alleen maar om humanitaire hulp. We willen ze ook graag bij de Heer Jezus brengen. Daarom bekostigen we o.a. Bijbels en doen we er alles aan om enkele Roemeense evangelisten te ondersteunen. We doen dat in de eerste plaats met een maandelijkse bijdrage in hun onkosten. Maar, als we er zelf zijn helpen we ze ook met advies, Bijbelstudies en evangelisatie, zoals in de arme wijken en in de staatsgevangenis. We kunnen u verzekeren dat ze ook dit jaar weer naar onze komst uitzien.

We willen u vriendelijk vragen ons zo mogelijk dit jaar te helpen met onze jaarlijkse zendingsreis naar Roemenië. We beseffen ook dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om iets te geven. Maar we willen u vragen er in ieder geval voor te bidden en daarna te doen wat God in uw hart legt.

Voor meer info zie: www.hulp-oosteuropa.nl

Hartelijke groeten en Gods zegen

Ev. Henk en Diny Herbold

Advertentie

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Zending en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s