Verslag zendingsreis Roemenië – 2016

foto1

Meer weten? Er is een gratis verslag beschikbaar voor u: KLIK HIER

Kort gedeelte uit dit verslag:
Met dankbaar aan God, mochten we ook dit jaar een nieuwe zendingsreis maken naar Roemenië. Inmiddels is de weg ons bekend, we hebben de reis al vele malen mogen maken. God bracht ons vele jaren geleden op deze weg. Naast het gezegende werk wat we nog steeds mogen doen in ons eigen land, kwam ook dit zendingswerk. Het begon heel klein, gewoon door het brengen van kleding en vooral Bijbels, waar in die tijd grote behoefte aan was.

Inmiddels mogen we God nu ruim 39 jaar dienen, afwisselend in verschillende gemeenten en ook zijn we nu 26 jaar betrokken bij het zendingswerk in Roemenië. De laatste 9 jaar reizen we als echtpaar naar Roemenië, de Heer heeft ons ook voor dit werk samen de weg geopend. We beschouwen het nog steeds als een grote zegen dat we samen als team Jezus mogen dienen.

In de Bijbel lezen we in de brief van Jacobus. Daar staat in Jac.2:15 en 16 “Stel dat een broeder of zuster gebrek heeft aan kleding en aan dagelijks voedsel, en iemand zegt tot hen: Gaat heen in vrede, houdt u warm en eet goed, zonder hen echter van het nodige voor het lichaam te voorzien, wat baat dit”.

We moeten er dus iets aan gaan doen, als we mensen in nood zien. We zijn er niet klaar mee om hen te zeggen ‘ga in vrede en hou je maar warm’. Pas als wij al het mogelijk willenvoorbeeld3 doen om te helpen, waar nodig, dan zal God het onmogelijke voor ons doen. Dat hebben we ook op deze reis weer gemerkt.

Naast persoonlijke getuigenissen in arme gezinnen, zijn we ook in verschillende diensten voor gegaan en hebben we de boodschap over Jezus gepredikt. Jezus de redder, geneesheer, doper in de heilige Geest en de hemelse bruidegom die zal terug komen voor Zijn gemeente. Na afloop van de diensten die we hielden, getuigden velen Gods kracht te hebben ervaren. Uiteindelijk is er niets belangrijker dan de redding van iemand voor de eeuwigheid.

Verslag van één van de evangelisatie diensten.
In de avond houden we weer een evangelisatie samenkomst in het gebouw van het sociaal centrum, die door iedereen bezocht mag worden. De zaal zit vol, mensen zijn van overal gekomen. Die avond spreek ik er over, dat God de stormen in ons leven wil gebruiken om ons nog meer van Zijn kracht te tonen. Jezus kwam de discipelen tegemoet, wandelendefoto23 over water. Dat was Gods goddelijke manier om hen te helpen in het midden van de storm. God heeft vaak bovennatuurlijke uitreddingen en we mogen ze verwachten juist als we in een storm terecht zijn gekomen.

We zullen deze bijzondere avond niet licht meer vergeten. Er was kracht van God merkbaar aanwezig. Velen vroegen om gebed en we zijn direct begonnen om de mensen de handen op te leggen en voor ze te bidden. Niet wij hebben bedacht het zo te doen, maar Jezus zelf heeft ons geleerd om de zieken de handen op te leggen en met geloof voor ze te bidden (Marc.16).

Toen we na afloop vroegen wie er allemaal een aanraking van de Heer heeft ervaren, d.w.z. genezing, bevrijding, bemoediging, kracht etc., gingen velen handen omhoog. Wat waren we dankbaar. Er zijn nog steeds geen grenzen aan de macht van Jezus.
De dienst is afgelopen maar velen blijven nog achter, want daarna volgt op verzoek, een tijd van counseling en gebed.

Er komt o.a. een vrouw naar ons toe en ze bedankt ons voor de hulp. Pas na enige uitleg weten we wie ze is. De vrouw is 24 jaar en had begin dit jaar iets vreselijks meegemaakt. Ze had een ernstige tumor in haar arm en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Alleen de vrouw is erg arm en heeft, zoals zovelen in Roemenië geen aparte ziekenkosten foto31verzekering. Het gevolg is dat je aan de goedheid van het ziekenhuis of de dokter bent overgeleverd. In ieder geval is de operatie in het ziekenhuis ondeskundig uitgevoerd. Na enige tijd bleken er uitzaaiingen te zijn, omdat de tumor onjuist was verwijderd en de wond was ook ontstoken. Haar werd in het ziekenhuis gezegd, dat ze alleen nog haar arm konden afzetten, of anders zou ze sterven. Maar onze vriend en broeder Giurgila, de voorganger van de gemeente in het centrum, heeft haar gezegd dat ze op God moest vertrouwen en dat de Heer zeker een oplossing voor haar had.
Nadat er met haar gebeden was, sprak de Heer tot de voorganger dat hij naar een privé kliniek moest gaan in Roemenië en om een nieuw onderzoek moest vragen. Dat is gebeurd en de chirurg van de kliniek zei dat er grote fouten waren gemaakt tijdens de operatie. Hij bood aan haar opnieuw te opereren, maar de kosten zou ze zelf moeten betalen. Het ging om een bedrag van 755 euro.
De voorganger stuurde ons een email met het hele verhaal en vroeg ons om hulp. Onze stichting is zeker niet rijk, maar we hebben in geloof het geld gestuurd, om deze jonge vrouw te redden. Inmiddels is ze met succes geopereerd.

Nu zagen we haar weer na afloop van de samenkomst. Ze huilde van dankbaarheid en Diny omhelsde haar en bad voor haar. De arm was inmiddels zover hersteld, dat de wond dicht was en ze kon haar arm weer goed gebruiken. Alleen een litteken was nog zichtbaar op de arm. Wat een geweldige zegen dat we haar konden helpen. Dank u wel Heer Jezus. Duidelijk is dat God door een medische behandeling kan werken en dat Hij ook op die manier verheerlijkt kan worden. Voor deze vrouw is haar genezing zeker een wonder van God.

Een andere vrouw vertelt ons dat ze van zware depressies verlost is, in één van onze samenkomsten vorig jaar. Ze was suïcidaal, de satan probeerde haar leven te vernietigen. Ze zat zwaar onder de medicijnen en dit kostte haar ook een groot deel van haar inkomen. Maar inmiddels is ze vrij van depressies en ook gedoopt in water. Wat ze nog nodig heeft is de doop in de heilige Geest. We bidden voor haar, God is dezelfde vandaag en Jezus is nog steeds de doper in de heilige Geest.

Deze avond zijn zeker mensen aangeraakt door Gods kracht en sommigen zijn ook terug – gekomen naar de Heer. De hemel viert feest met ons, dat weten we zeker.

Voldaan keren we ’s avonds laat weer terug naar ons gastverblijf. Niets is er mooier, dan Jezus te mogen dienen. We beloven de Heer opnieuw, om Hem te blijven dienen, zolang als Hij de deur voor ons open houdt.

Voor meer info zie: www.hulp-oosteuropa.nl

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Zending en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s