Onze nieuwe zendingsreis naar Roemenië (2017) komt er aan.

 

(Video zendingsreis 2016)

Aan alle onze vrienden, belangstellenden, zendingsvrienden.

Momenteel bereiden we ons weer opnieuw voor, om dit jaar op zendingsreis te gaan naar Roemenië. We willen daarom een beroep op u doen en u vragen ons te helpen. Sommige mensen hebben ons gevraagd of onze prioriteit voornamelijk ligt bij het geven van humanitaire hulp. Ons antwoord is altijd dat we in de eerste plaats evangelisten zijn. We willen mensen bij de Heer Jezus brengen, met de zieken bidden en als het mogelijk is geven we ook Bijbelstudies, zodat mensen kunnen groeien in het geloof. Maar in een land als Roemenië kunnen we niet het evangelie prediken, zonder ook praktisch iets te willen doen aan de nood.

U moet zich voorstellen, mensen komen na de samenkomsten met hun nood naar ons toe. Men leeft vaak in diepe armoede, kinderen zijn soms ondervoed, hebben geen behoorlijke schoenen of schone kleding en kunnen niet naar school. Oudere mensen hebben soms nauwelijks voldoende om eten te kopen en met de stijgende energie prijzen zit men in de winter in de kou. Wat kunnen we anders doen dan helpen. Feitelijk zou dit in een Oost blok land niet meer voor mogen komen, maar helaas is het de praktijk van nu.

We willen u vriendelijk vragen ons zo mogelijk dit jaar te helpen met onze jaarlijkse zendingsreis naar Roemenië. Meer info www.hulp-oosteuropa.nl

Heel hartelijk bedankt.

Henk en Diny Herbold

Waar zijn we mee bezig?

Evangelisatie

Onze belangrijkste opdracht is evangeliseren in Roemenië. We gaan daarvoor speciaal naar moeilijk bereikbare plaatsen om te getuigen van Gods liefde. Tevens evangeliseren we in de staatsgevangenis en ondersteunen we Roemeense predikers.

Humanitaire hulp

In Roemenië leven nog steeds veel gezinnen in armoede. Ons doel is om naast evangelisatie, ook heel praktisch de armoede te bestrijden. Bijvoorbeeld door te helpen met voedsel, kleding, hout voor de winter en bij ernstige financiële nood, zoals medische kosten.

Voedsel pakketten

Om de arme bevolking te helpen, delen we voor of na de samenkomsten soms voedselpakketten uit aan de mensen. Het gaat hier om een tas met boodschappen waarmee ze enkele weken vooruit kunnen. Hiervoor zoeken we nog sponsors, elk pakket kost 35 euro.

Kansen voor kinderen

Onze stichting betaalt de kosten van een dagelijkse warme maaltijd. Tevens zorgen we voor scholing en kleding voor kansarme kinderen. Ze krijgen onderwijs op basis niveau. Hierna kunnen ze zo mogelijk, verder leren en krijgen ze dagelijks huiswerk begeleiding.

Schoenen en kleding

Naast nog goede gebruikte kleding, brengen we ook elk jaar nieuwe schoenen en een winterjasje mee voor de kinderen in Roemenië. We zoeken daarvoor steeds naar kontakten, die ons dit goedkoop kunnen leveren. Maar het kost natuurlijk wel wat. Wie wil ons er mee helpen?

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Zending en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s