Advies vanuit de Bijbel voor uw huwelijk.

Meer interessante studies op: www.christelijk-huwelijk.nl

Advies nodig vanuit de Bijbel?
Stuur ons een bericht en u krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons. We krijgen elke dag behoorlijk wat reacties van mensen die met problemen in hun relatie zitten. Door onze jarenlange ervaring in het huwelijkspastoraat, kunnen we veel mensen gelukkig een bruikbaar advies geven. Misschien heeft u ook vragen over uw relatie en u komt er alleen niet uit. Dan nodigen we u uit om het eens aan ons voor te leggen. Wij bieden u gratis advies aan vanuit de Bijbel en u kunt gewoon anoniem blijven. Uw vragen worden discreet behandeld en ze zijn veilig bij ons. U krijgt altijd antwoord, KLIK HIER.

Oorsprong van het huwelijk – Het huwelijk moet wel een Goddelijk oorsprong hebben. Bestudering van de Bijbel op het vlak van het huwelijk laat zien, dat het bij het huwelijk allerminst gaat om een menselijke en vrijblijvende instelling. Het huwelijk is in Gods scheppingsorde vastgelegd en dus voorgenomen in de raad van Gods wil. Als niemand anders wist Jezus hoe het huwelijk in oorsprong (naar Gods raad en wil) was bedoeld en ingesteld.

 

Doel van het huwelijk – Om elkaar tot steun te zijn in voor en tegenspoed, dus onvoorwaardelijk trouw in alle omstandigheden. De één zal de ander helpen en bijstaan in alle dingen, dat is het doel. God zag dat de eerste mens niet alleen moest zijn maar een hulp aan zijn zijde nodig had. (Gen.2:18) Natuurlijk…voor alleenstaanden geldt dat zij mogen rekenen op God als hulp, die voor ons meer kan zijn dan een huwelijkspartner (Hos.2:18 en 1 Kor.7:1, 2).

 

Echtscheiding, wat zegt God? – Kennelijk zijn er in deze tijd heel veel christenen die met deze vraag worstelen. Als we vragen om welke reden men gescheiden is, dan komen er verschillende redenen en meestal ligt het probleem bij die ander, althans zo zegt men. De meest gehoorde redenen zijn: we passen niet goed meer bij elkaar, of we hebben heel veel verschillende interesses, of we maakten teveel ruzies.

 

Seks, hoe God het bedoeld heeft. – De lichamelijke eenwording tussen een man en een vrouw binnen een liefdesrelatie is op zichzelf een geheimenis. Het is veel meer dan een geslachtsdaad, het is een ontmoeting van lichaam, ziel en geest. De seksualiteit is een sterk bindmiddel en past daarom alleen in het huwelijk. Deel je je seksuele ervaring met meer dan één mens, dan verbleekt ze en raakt ze haar bindend vermogen kwijt.

 

Opvoeden, hoe doe je dat? – Opvoeden is het proces waarbij de ouder het kind begeleidt in het volwassen worden. In dit proces staan ouders voor een immens zware taak, die men zonder de hulp en de wijsheid van God, niet goed aan kan. Men heeft de wijsheid van God nodig en de Heer belooft het ons als we er om bidden. Lees wat de Bijbel zegt in Jac.1:5 “Indien echter iemand van u in wijsheid te kort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft,…”

 

Meer studies zijn beschikbaar.

Het begin van het huwelijk
De onderwerpen zijn: Doel van het huwelijk – Burgerlijk huwelijk – De trouwbelofte – Een jongen zoekt een meisje – Een meisje zoekt een jongen – De juiste partner – Plaats van de vrouw – Plaats van de man – Onderdanigheid, hoe zit dat?

 

Echtscheiding en hertouwen
De onderwerpen zijn: Echtscheiding, wat zegt God? – Hertrouwen, kan dat wel? – Overspel en de gevolgen – Herstel na overspel – Ongelovige partner (deel 1 en deel 2) – Help, het gevoel wat we eerst hadden is weg.

 

Seksualiteit en de Bijbel
De onderwerpen zijn: Seks voor het huwelijk, kan dat? – Anticonceptie, mag dat wel? – Een geslachtsziekte, wat nu? – Eerlijk over seks – Pornoverslaving, wat nu? – Homohuwelijk, bestaat dat wel? – Latrelatie, wat zegt God?

 

Internet service voor Bijbelse adviezen

Henk en Diny Herbold

Wij hebben een speciale online internet service voor Bijbelse adviezen, voor iedereen die daarom vraagt. Bijna dagelijks mailen mensen ons en vragen ons advies vanuit de Bijbel. De service is gratis en u kunt gewoon anoniem blijven. We proberen u altijd binnen twee dagen een antwoord te sturen. Bent u dus opzoek naar advies vanuit de Bijbel? Stuur ons gerust een bericht, u kunt bij ons verzekerd zijn van strikte discretie. KLIK HIER.

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Huwelijk, Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie