Het aftellen is begonnen, de Russische beer is wakker.

war-g6fc40ed47_1920

Door H.A.Herbold

Zo lezen we o.a. in Ezechiël 38:1-16 “Het woord des Heren kwam tot mij; Mensenkind, richt uw aangezicht tegen Gog in het land Magog, de grootvorst van Mesech en Tubal: profeteer tegen hem, en zeg: zo zegt de Here Here: zie, ik zal u Gog, grootvorst van Mesech en Tubal! Ik zal u komen halen, haken slaan in uw kaken en u doen uittrekken met uw gehele leger. …..en gij zult optrekken tegen Mijn volk Israël als een wolk die het land bedekt.”

De meeste Bijbelonderzoekers zijn het er wel over eens dat met Magog, Rusland bedoeld wordt en dat Gog de toekomstig leider van dit land zal zijn. Volgens Genesis 10 was Magog een kleinzoon van Noach. De afstammelingen van Magog hebben ten noorden van het Kaukasusgebergte in het huidige Rusland gewoond en is het volk van waaruit de moderne Russen voort gekomen zijn. Ros, of Rus, was een van de stammen die van Magog afstammen. Zij hebben lang in de omgeving van de Wolga gewoond. Mesech en Tubal waren jongere broers van Magog (Genesis 10:2) en hebben ook in het gebied van het huidige Rusland gewoond. Mesech was de stichter van de Moski, en van dit naamwoord is ‘Moskou’ afgeleid. Tubal is de stamvader van de Tibereni die langs de Zwarte Zee gewoond hebben.

Mogelijk is met de crisis in de Oekraïne en in het Midden Oosten, de Russische beer pas goed wakker geworden uit zijn winterslaap en verkeerd de hele wereld nu in groot gevaar, God weet het alleen.

In ieder geval zullen de recente ontwikkelingen tussen Amerika en Rusland voor enorme economische en politieke problemen kunnen zorgen. Er wordt uiteraard op dit moment heel veel diplomatiek werk verzet om een escalatie te voorkomen, maar laat ons beseffen dat er gewoon geen eenvoudige oplossingen bestaan voor dit probleem en dus hangt een confrontatie mogelijk in de lucht.

Maar….zouden de gebeurtenissen waarvan we vandaag getuige zijn, de aanloop kunnen zijn van de vervulling van Bijbelse profetieën? God weet het alleen, maar er is toch veel wat mogelijk in die richting wijst.

Echter hoe alarmerend de huidige gebeurtenissen ook zijn, in het licht van de eindtijd profetieën van de Bijbel zouden ze ons niet hoeven te verbazen. Het is goed mogelijk dat we op dit moment getuige zijn van de voorbereidingen van de vervulling van Ezechiëls profetie, die ongeveer 2600 jaar geleden zijn geschreven. De Bijbel beschrijft o.a. in Ezechiël 38 en 39 een massale invasie in Israël door een coalitie van verschillende landen die in de eindtijd plaats zal vinden.

Als er iets is wat deze huidige crisis heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat de macht in de wereld aan het verschuiven is. Het ooit zo rijke en machtige Westen moet naast China en het Midden-Oosten nu ook rekening houden met opkomende machten als Rusland en Iran. Twee landen die volgens de profetie van Ezechiël 38 een geweldige aanval op Israël zullen leiden in de eindtijd.

In de gebeurtenissen van de laatste tijd horen we a.h.w. het profetische hoefgetrappel al. Mocht het tot een confrontatie komen tussen Rusland en enkele westerse mogendheden, dan zal dit zeker grote gevolgen hebben voor de rest van de wereld en met name in het Midden Oosten. Laten we uiteraard bidden en hopen op een diplomatieke oplossing, maar ook dan is niet alle gevaar geweken. De ene reactie kan voor de andere actie zorgen, zoals domino stenen elkaar in hun val versterken.

Heel veel van deze gebeurtenissen hebben met provocatie en verdeling van de macht in de wereld te maken, men wil a.h.w. nagaan tot hoe ver men kan gaan. Rusland weet als geen ander hoe afhankelijk de Europese staten inmiddels zijn van de gas toevoer uit dat land en hoe verder de gehele westerse wereld afhankelijk is van de olie uit het Arabische deel van de wereld. We liggen feitelijk letterlijk aan het infuus en dit maakt onze positie uiterst gevaarlijk. Met name speelt dit een rol in het conflict in het Midden Oosten tussen Israël en de buurlanden. In voorgaande oorlogen in het Midden Oosten, werden Amerika en de Europese Unie nog gezien als vrienden van Israël. Maar…met de afhankelijke positie die we nu hebben, zal dat dan nog zo zijn, in het geval van een nieuw conflict? Niemand weet het dan God alleen.

De Russische beer is mogelijk al uit zijn winterslaap ontwaakt en laat in het huidige conflict in de Oekraïne, zijn tanden zien. Daarmee laat de Russische beer overduidelijk zien waar hij toe instaat is en dit heeft straks zeker invloed op het standpunt van de westerse mogendheden, als Rusland opnieuw zijn invloed zal doen laten gelden om regimes, als van Iran en Syrië te steunen, die Israël haten. Achter dit alles hangt dreigend de oude profetie van Ezechiël 38-39, die voorzegt dat Iran (het oude Perzië) een sleutelrol zal spelen in de eindtijd en met andere landen een verbond zal aangaan om Israël aan te vallen. Wat we zien gebeuren, lijkt te wijzen op de vervulling van die grote profetie.

De grote ontsnapping.

Op een dag, misschien al heel snel, zal de wereld worden opgeschrikt door de vervulling van iets wat de opname van de gemeente heet — een plotselinge gebeurtenis, waarbij kinderen van God die Jezus liefhebben, van deze aarde wordt weggehaald.

In een fractie van een seconde zal ons sterfelijk lichaam veranderen in een lichaam wat onsterfelijk wordt (net als bij Jezus gebeurde, ons voorbeeld). Jezus zal ons in de lucht tegemoet komen en we zullen met Hem een hemels feest vieren, wat we noemen de Bruiloft van het Lam (Openb.19).

Lees:

  • Mat.24: 36-44 Dan zullen er twee in het veld zijn, één zal aangenomen worden en één achtergelaten worden; twee vrouwen zullen aan het malen zijn met de molen, één zal aangenomen worden, en één achtergelaten worde. Waakt dan, want gij weet niet, op welke dag uw Here komt. Maar weet dit: Als de heer des huizes geweten had, in welke nachtwaak de dief zou komen, hij zou gewacht hebben en in zijn huis niet hebben laten inbreken. Daarom, weest ook gij bereid, want op een uur, dat gij het niet verwacht, komt de Zoon des mensen
  • 1 Thes. 4:16-17 Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen op de wolken worden weggevoerd en gaan we in de lucht de Heer tegemoet. Dan zullen we altijd bij hem zijn.
  • Openb.3:10 Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik jou bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen.
  • 1 Cor.15:52, 53 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, wanneer de bazuin het einde inluidt. Wanneer de bazuin weerklinkt, zullen de doden worden opgewekt met een onvergankelijk lichaam en zullen ook wij veranderen. Want het vergankelijke lichaam moet worden bekleed met het onvergankelijke, het sterfelijke lichaam met het onsterfelijke.
  • 1 Thes. 1:10 en om zijn Zoon te verwachten uit de hemel: Jezus, die hij uit de dood heeft doen opstaan en die ons zal redden van het komende oordeel.
  • Mat.21:34,35 Pas op dat jullie hart niet afgestompt raakt door de roes en de dronkenschap en de zorgen van het dagelijks leven, zodat die dag (wanneer de verdrukking begint) jullie overvalt, onvoorspelbaar als een val die dichtklapt. Want plotseling zal hij komen over allen die waar ook op aarde wonen. Wees waakzaam en bid onophoudelijk om te ontkomen aan de dingen die gebeuren gaan

Alleen zij die een nauwe relatie met Jezus hebben, zullen het straks mee maken. Zorg het niet te zullen missen, zoek de Heer in gebed. Hij zal zich zeker door laten vinden.

Meer weten over wat de Bijbel zegt over de eindtijd? Stuur gerust uw vragen of opmerkingen, u krijgt altijd antwoord. KLIK HIER

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Antichrist, Eindtijd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie