Nucleair oorlog, niet voor te stellen, maar wat zegt de Bijbel?

nuclear-g266feaba4_1920Vanwege de oorlog tussen de Oekraïne en Rusland, is er een aantal keren gedreigd met Nucleaire wapens. Gelukkig is het nog niet zover, maar ik vroeg me af, “zou het Bijbels gezien wel kunnen”.

Jezus profeteerde mogelijk over een nucleaire oorlog, toen Hij zei in Lucas 21:26 dat de mensen in de eindtijd zullen bezwijmen van vrees en angst, lees maar: “…terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen. Want de machten der hemelen zullen wankelen”. Een derde wereldoorlog is voor veel mensen in Europa moeilijk voor te stellen, omdat zo’n oorlog waarschijnlijk een nucleaire oorlog zal zijn, met catastrofale gevolgen. In de tegenstelling tot de eerste en tweede wereldoorlog, zal zo’n nucleaire oorlog door niemand meer echt gewonnen kunnen worden. Maar mogelijk zou het wel, de totale vernietiging betekenen van een groot deel van het menselijk leven hier op aarde.

Heeft de Bijbel het over een atoom oorlog?
Het is zeer waarschijnlijk dat een aantal Bijbelverzen betrekking hebben op een atoomoorlog. In de dagen dat de Bijbel geschreven werd, zal men niet goed begrepen hebben wat de betekenis was van sommige profetische woorden, maar vandaag worden veel dingen ons wel duidelijk en dat geldt zeker als de geweldige kracht van een atoomexplosie beschreven wordt.

  • In de Bijbel kunnen we bijvoorbeeld lezen in Openbaring 8: 7 “En de eerste engel blies de bazuin, en er kwam hagel en vuur, vermengd met bloed, en het werd op de aarde geworpen; en het derde deel van de aarde verbrandde en het derde deel van de bomen verbrandde en al het groene gras verbrandde”.

    Als een derde van de aarde verbrand, dan klinkt dat in ieder geval als een nucleaire oorlog.

  • In Openbaring 8:8 en 9 lezen we het volgende: “En de tweede engel blies op de bazuin, en er werd iets als een grote berg, die van vuur brandde, in de zee geworpen. En het derde deel van de zee werd bloed. En het derde deel van de schepselen in de zee, die leven hadden, stierf. En het derde deel van de schepen verging”.
    Een grote brandende berg doet ons ook heel sterk denken aan een atoom explosie. De gevolgen zijn in ieder geval verschrikkelijk. Alles in de zee sterft en ook schepen vergaan.

  • Een andere aanwijzing wordt gevonden in vers 10 en 11 van hetzelfde hoofdstuk. Daar kunnen we lezen over een grote ster die uit de hemel viel en die mogelijk ook zou kunnen wijzen op een atoom explosie. De gevolgen zullen zijn dat de waterbronnen op aarde radioactief besmet raken, met verschrikkelijke gevolgen voor miljoenen mensen. “En toen de derde engel op de bazuin blies, viel er een grote ster uit de hemel, die brandde als een fakkel. Hij viel op het derde deel van de rivieren en op de waterbronnen. En de naam van de ster was Alsem. En het derde deel van de wateren veranderde in alsem. En veel mensen stierven van dat water, omdat het bitter was geworden”.

Spanning tussen Rusland en de VS.
Veel Amerikanen beseffen dat de dreigende taal en de oplopende spanning tussen Amerika en Rusland, toch zou kunnen escaleren en dat dan een derde Wereldoorlog het gevolg zou kunnen zijn.

In Europa maken we ons echter nog niet zo druk, maar dat is anders in de VS. Daar heb je de zogenaamd ‘survival stores’. Daar worden vooral Jodiumtabletten veel verkocht, die de schadelijke effecten van radioactieve straling zouden kunnen tegengaan en ook de gasmaskers zijn erg populair. Steeds meer mensen die het kunnen betalen, schaffen zich ook een bunker aan. Of het echter daadwerkelijk tot een (wereld)oorlog komt valt natuurlijk onmogelijk te voorspellen, maar je kunt het nooit helemaal zeker weten, de angst zit er in ieder geval goed in.

Een mogelijke derde wereldoorlog, waarbij gebruik gemaakt gaat worden van atoomwapens, zal absoluut gevolgen hebben voor het voortbestaan van het menselijk leven hier op aarde. Daarom, de risico’s bij zo’n wereldwijd conflict zijn enorm.

Opname gelovigen.
Als dat plaats vindt komt ook de opname van de wedergeboren gelovigen snel nabij, dan kan het niet lang meer duren. Lees Lukas 21:28 “Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is”.

Jezus voorspelde ook dat er op het moment van de opname van de gelovigen, een scheiding zal plaats vinden. Namelijk tussen hen die weggenomen zullen worden van de aarde, voor dat de oordelen over de wereld zullen losbreken en degene die hier op aarde toch zullen achterblijven. Jezus zegt in Mat.24:38 “Dan zullen er twee op de akker zijn; de één zal aangenomen en de ander zal achtergelaten worden. Er zullen twee vrouwen malen met de molen; de één zal aangenomen en de ander zal achtergelaten worden. Wees dan waakzaam, want u weet niet op welk moment uw Heere komen zal”.

Lees ook de belofte van de Heer in  1 Thes.4:17 “Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn”.

Er komt eerst nog een nieuwe wereldleider.
Als het gaat om een zogenaamde nucleaire dreiging in de wereld, is er geen land wat zo’n acuut gevaar vormt voor de wereld vrede als Noord Korea. Want, dat de dictator van Noord Korea, Kim Jong-un, eventueel bereid is om de eerste nucleaire raket af te vuren, wordt steeds duidelijker. Hij zou gemakkelijk de provocaties kunnen aangrijpen voor een nucleaire aanval op een Amerikaanse marine, wat een verwoestend antwoord zal uitlokken. Tevens zal de wereld deze nucleaire ramp naar verwachting niet meer overleven. Het gevaar dat er dan op een zeker moment grote aantallen kernwapens zullen worden gebruikt betekent dat het overleven van de mensheid zelf in het geding zal komen.

Zover zal het echter nog niet direct komen, omdat de Bijbel leert dat er eerst nog een wereldleider zal opstaan, met groot gezag, die de vijandige partijen voor een korte periode juist weer bij elkaar zal brengen.

Lees Daniel 9:27 “Hij zal een sterk bondgenootschap sluiten met velen, één week lang” en met een week lang wordt in profetische zin bedoeld, een periode van 7 jaar.

  • In die periode zal die wereldleider die de antichrist genoemd wordt, zijn wereldrijk vestigen. In dat rijk is geen plaats meer voor Joden en voor christenen die niet met de gemeente zijn opgenomen. En daarom zal het ook opnieuw leiden tot een verschrikkelijke vervolging van het Joodse volk en ook christenen. Jezus profeteerde over deze periode in Matt.24: 15- 21 en zegt dat de dan levende Joden zullen moeten vluchten.

    “…. dan moet iedereen in Judea de bergen in vluchten; wie op het dak van zijn huis is moet niet naar beneden gaan om nog spullen te halen, en wie op het land is moet niet terugkeren om zijn mantel te halen. Wat zal het rampzalig zijn voor de vrouwen die in die tijd zwanger zijn of een kind aan de borst hebben! Bid dat jullie niet in de winter zullen moeten vluchten en ook niet op sabbat. Want het zal een tijd zijn van enorme verschrikkingen, zoals er sinds het ontstaan van de wereld tot nu nooit geweest zijn en er ook niet meer zullen komen”.

  • In 1 Thess. 5:3 lezen we ook over de zogenaamde vrede die de antichrist eerst zal brengen in die periode: “Want wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen, gelijk de barensnood een bevruchte (vrouw); en zij zullen het geenszins ontvlieden”. Er komt dan alleen spoedig een einde aan dat vreselijke antichristelijk rijk, door de wederkomst van Jezus, dan zal Jezus Zijn heerschappij definitief maken hier op aarde.

  • In Zacharia 14:3, 4 staat precies beschreven waar Jezus op aarde zal terugkomen, om de macht van de antichrist te vernietigen en het Joodse volk te bevrijden. “Daarna zal de Heer uittrekken en de strijd tegen die volken aanbinden, net als weleer. Die dag zal hij zijn voeten op de Olijfberg planten, ten oosten van Jeruzalem”.

De komst van de grote verdrukking.
Het antichristelijk rijk komen we voor het eerst tegen in Mattheüs 24, daar lezen we in de rede van Jezus over de laatste dingen, over een grote verdrukkingstijd. Lees Mat.24:21 en 22 “Want alsdan zal grote verdrukking wezen, hoedanige niet is geweest van het begin der wereld tot nu toe, en ook niet zijn zal. En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou behouden worden; maar om der uitverkorenen wil zullen die dagen verkort worden.”

In dat kader spreekt de Bijbel over de vorming van een nieuw antichristelijk wereldrijk met de omvang van het oude Romeinse Rijk. Dit rijk wordt aanvankelijk bestuurd door coalitie van tien leiders en is mogelijk de opvolger van de huidige Europese Unie. Uiteindelijk zal de antichrist (een charismatische wereldleider) opkomen en de macht naar zich toe trekken (Openb.17:12,13).

Geestelijk slapen is gevaarlijk in deze tijd.
Mensen willen liever niet nadenken over deze dingen en dat geldt ook vaak voor christenen. We laten ons liever in slaap sussen door politici die ons verzekeren dat ook Noord Korea feitelijk zo’n oorlog niet zal willen en dat het met de Islam wel mee zal vallen. Sommige mensen stellen zichzelf gerust door te zeggen dat een christen nu eenmaal altijd klaar moet zijn voor de komst van de Heer, maar dat we ons er aan de andere kant ook niet te druk over moeten maken. Uiteindelijk heeft Jezus ook nog gezegd dat niemand de exacte dag of uur weet, dus speculeren daarover heeft ook weer geen zin.

En natuurlijk zitten alle onheilsprofeten er ook naast, die beweren met ingewikkelde berekeningen de dag van Jezus komst te kunnen berekenen. Maar aan de andere kant heeft de Heer ons niet helemaal in het ongewisse gelaten. Hoewel het precieze moment (dag en uur) van Zijn terugkomst alleen bij Zijn Vader bekend is, legt Jezus op veel andere momenten uit dat de tekenen der tijden wel degelijk gezien kunnen worden. Bijvoorbeeld, toen zijn discipelen aan Hem vroegen over aan welke tekenen ze zouden kunnen weten dat Zijn terugkomst dichterbij komt, gaf Jezus een lange lijst van specifieke tekenen (Lees Mat.24).

De tijd van de antichrist is dichterbij dan ooit.
We hebben ondanks alles wat de wereld nog te wachten staat, een geweldige boodschap voor u. Als u nu de Heer Jezus als uw Heiland aanvaard, behoort u bij de kinderen Gods die straks weggenomen zullen worden van de aarde en dan zult u mogelijk de tijd van de antichrist helemaal niet meemaken. Maar als u de Heer Jezus niet aanvaard of dit niet tijdig doet, gaat u een vreselijke periode tegemoet en er is mogelijk voor u straks geen kans meer om alsnog tot inkeer te komen. Kies daarom heden om de Heer Jezus in uw leven binnen te laten. Want het is dichterbij als dat menigeen denkt.

Napraten of u zit met vragen, mail ons gerust, u krijgt altijd antwoord. KLIK HIER.

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Antichrist, Eindtijd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie