Christenvervolging in Nederland is toch mogelijk.

door Henk Herbold

Er vinden in ons land nog geen dingen plaats die op christenvervolging kunnen wijzen, tenminste als we het vergelijken met wat er in sommige andere landen gebeurd. Met name in Islamitische landen worden christenen pas echt vervolgd vanwege hun geloof.  In ons land komt bijna geen vervolging voor, zoals medegelovigen die gemarteld worden of gevangen gezet worden en hun leven niet zeker zijn als ze voor hun geloof uitkomen.

In Nederland merken we hooguit dat christenen wat beperkt worden in de uiting van hun geloof. Bijvoorbeeld,  soms heb je een beroep dat je als christen prima zou kunnen uitvoeren, maar waarin ook dingen van je gevraagd worden die je als christen liever niet doe, omdat ze je absoluut tegenstaan. Bijvoorbeeld een trouwambtenaar die vanwege zijn christelijk geloof geen homo huwelijken wil sluiten. Dan ontstaat er weerstand en dat zou je een soort van vervolging kunnen noemen. Toch wil ik benadrukken dat Nederland nog steeds een land van vrijheden is, alleen… voor hoe lang nog?

Jaar op jaar staat de zogenaamde vrijheid van Godsdienstonderwijs aan onze kinderen op christelijk scholen, onder druk. Onlangs kwam onze minister van onderwijs zelfs in conflict met de regering en het parlement. Omdat hij weigerde reformatorische scholen te verbieden, om ouders van leerlingen te vragen een verklaring te ondertekenen wanneer ze aangeven te geloven in het Bijbels standpunt m.b.t. het huwelijk. Daarbij werd expliciet aangegeven dat men homofilie als levensvorm afwees. Alhoewel verschillende malen werd aangegeven dat het slechts gaat om een geloofsovertuiging en niet om het daadwerkelijk uitsluiten van kinderen, was er geen begrip voor deze uitleg.  Er is zelfs een poging gedaan om de minister strafrechtelijk te vervolgen.

Er is zogenaamd vrijheid van meningsuiting en vrijheid van Godsdienst, maar als je tegenwoordig niet politiek correct spreekt, kom je mogelijk in de beklaagdenbank. Christenen werden in de eerste eeuwen ook vijanden van het volk genoemd, omdat ze dingen zondig noemde die de samenleving gewoon vond.

Hier volgt nog een recent voorbeeld.
Ik schrok er erg van, aanvankelijk dacht ik dat ik het verkeerd begrepen had. Maar nee, ik had het goed begrepen, burgemeester Halsema van Amsterdam had onlangs (2020) een ernstig gesprek met een evangelie gemeente in de stad, vanwege hun homo standpunt. Was er een probleem dan? Nee feitelijk niet. Ze weigeren beslist geen homofiele mensen de toegang tot hun samenkomsten of activiteiten. Ze mogen nu en in de toekomst, gewoon binnenkomen en deelnemen, net als ieder ander. Het probleem was gewoon dat de evangelie gemeente, het niet eens was met hun homofiele levenswijze en men wilde gewoon het recht blijven houden, om dat zo nodig tegen ze te zeggen. Je kan het ook gewoon vrijheid van meningsuiting noemen. De burgemeester meende echter dat dit toch niet kon en in strijd was met de antidiscriminatie wet en zo ‘pingpong’ je maar heen en weer.

Het is zeer waarschijnlijk dat dit te maken heeft met de vele homo en lesbische organisaties, in met name een stad als Amsterdam. De burgemeester vertolkt waarschijnlijk het standpunt van deze organisaties. Maar, het is ook niet onmogelijk dat dit het begin is van openlijk verzet tegen christenen ‘die willen vasthouden aan de Bijbel’, met name als het gaat om zaken als het homo standpunt.

Ik denk echt dat de tijd dichterbij komt, dat het wettelijk verboden wordt in Nederland, om te prediken over sommige gedeelten uit de Bijbel, zoals Rom.1:26. Het gaat dus bij voorkeur om teksten, waarin God openlijk homofilie afwijst en waarin het zelfs een gruwel in Gods ogen wordt genoemd. Men zegt, dat kan niet meer in deze tijd.

Christenvervolging.
Christenen worden op dit moment in veel landen op extreme wijze vervolgd vanwege hun geloof, het gaat naar schatting om ongeveer 245 miljoen mensen (info – Opendoors). Als je dat vergelijkt met de situatie in ons eigen land, dan mogen we gelukkig God nog danken. Heel veel dingen die elders niet kunnen, zijn hier nog mogelijk. Tegelijk moeten we ons niet slaap laten sussen met de gedachten dat christen vervolging  in ons land nagenoeg onmogelijk zou zijn.

In Gods Woord lezen we heel duidelijk dat vervolging een vast onderdeel is van het volgen van Jezus. Niet voor een enkeling, maar voor iedere christen. Neem bijvoorbeeld wat Paulus schrijft in één van zijn brieven: “En ook allen die godvruchtig willen leven in Christus Jezus, zullen vervolgd worden ”(2 Timotheüs 3:12). En wat dacht je van de woorden van Jezus zelf tegen zijn discipelen: “Een slaaf is niet meer dan zijn heer. Als ze Mij vervolgd hebben, zullen ze ook u vervolgen ”(Johannes 15:20).

In ieder geval, Jezus profeteerde in Mat.24:9 ook over een tijd van vervolging. Hij zegt letterlijk tot Zijn discipelen: ‘Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en zij zullen u doden, en gij zult door alle volken gehaat worden om vanwege mijn naam’.

Jezus zegt dat we door alle volkeren gehaat zullen worden. In vele landen van de wereld is het nu al gaande dat christenen gehaat worden. Maar in Mat.24:10 heeft Jezus het zelfs over mensen die elkaar zullen overleveren en haten. Je kunt je afvragen, waarom zouden mensen, elkaar zo gaan haten, dat ze elkaar gaan overleveren aan een vijandige overheid en waarvoor. Ik heb er lang over nagedacht en ik dacht, het kan toch niet zo zijn dat men ons alleen zal vervolgen, omdat we in God en in Jezus geloven. Nee, het gaat verder. Er is denk ik maar één antwoord op is. De wereld om ons heen en helaas ook sommige kerken, zullen ons gaan haten, omdat willen vasthouden aan de waarheid van de Bijbel. Want velen zullen steeds meer gaan inleveren en ook bereid zijn om toe te geven, als het bijvoorbeeld gaat om het homo standpunt van de Bijbel. Mensen die ondanks alles vasthouden aan de Bijbel, komen in de minderheid en zullen extreem genoemd gaan worden, te radicaal en uiteindelijk gehaat worden.

En geloof mij, het kan het snel gaan. Ik denk dat de tijd nu al is dat christenen niet zo maar voor het vak van onderwijzer kunnen gaan studeren en het is nog niet zover, maar ook voor een verplegend beroep zal het in de toekomst moeilijker worden. Je komt waarschijnlijk gewoon niet meer in aanmerking voor deze functies. Het zal niet meteen zo’n vaart lopen, maar het is niet helemaal ondenkbaar dat ook hier christenen in de gevangenis moeten of een taakstraf en/of boete krijgen vanwege hun overtuiging.

Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors, waarschuwde jaren geleden al: ‘Het is niet de vraag of er vervolging komt in Nederland maar wanneer het komt.’

De gender-revolutie.
De belangrijkste oorzaak die uiteindelijk zal leiden naar vervolging, is het zogenaamde gelijkheidsprincipe wat men in de z.g. antidiscriminatie wet wil vastleggen. We beseffen nog niet ten volle, hoever dit proces al gevorderd is, maar het is al heel ver.

Het gaat om het stap voor stap afbreken van de eigen identiteit van mannen en vrouwen. Speciaal als het gaat om van oudsher traditionele vormen, zoals het seksuele gedrag van mannen en vrouwen en de sociale verhoudingen in maatschappij, huwelijk en gezin. Zo ook het beleid van de EU is erop gericht, dat de verschillen tussen mannen en vrouwen zoveel als mogelijk moeten verdwijnen. Het gelijk willen zijn van mannen en vrouwen heeft er o.a. toe geleid dat het begrip sekse, wat gewoon het biologische geslacht aangeeft, nu vervangen wordt door het begrip gender. Men wil met het begrip gender benadrukken dat vooral iedere seksuele gerichtheid: heteroseksueel, homoseksueel, lesbisch, biseksueel en transseksueel, gelijkwaardig is voor onze regering en ook door ons (de maatschappij) moet worden aanvaard.

Het doel is uiteindelijk om een nieuwe mens te scheppen, die de vrijheid heeft zijn seksuele identiteit onafhankelijk van zijn biologische geslacht te kiezen en te beleven. Het seksuele verschil tussen man en vrouw, zoals in de oorsprong door de Schepper bedoeld,  wordt niet meer als van deze tijd beschouwd. Maar in diepste wezen gaat het om een strijd tegen God en de Bijbel, men wil vrij zijn. Deze ideologie is feitelijk bezig een soort nieuwe “religie” te worden, die  straks vanuit onze overheid iedere burger wordt opgelegd.

Dit z.g. gelijkheidsprincipe past bij de manier van denken waarin de menselijke behoeften en gevoelens de bron van moraal zijn. Dus, goed is wat goed voelt. Waarheid is wat mensen zelf vinden en niet wat God zegt in de Bijbel. In wezen wordt de mens als een maakbaar product gezien. De genderideologie gaat heel ver: zij is een regelrechte ontkenning van de werkelijkheid dat God de mens mannelijk en vrouwelijk heeft geschapen.  Vergeet het niet, het is een leugen van satan.

Strategie van satan.
Let goed op, want het gaat geruisloos en het z.g. gelijkheidsprincipe dringt vast en zeker ook binnen in kerken en in evangelie gemeenten, maar ook bij universiteiten, scholen en… is zelfs de kleuterscholen binnengedrongen. Vooral via het onderwijs worden de kinderen al vroeg gewend geraakt aan deze nieuwe opvattingen. In het onderwijs en in de academische wereld en is  deze revolutie zeker niet zonder resultaat.

Iedereen die tegen deze nieuwe ideologie is, wordt discriminatie, racisme en domheid verweten, er rust daarom gewoon een taboe op het geven van kritiek. Deze strijd om gelijkheid wordt ook slim voorgesteld als: een strijd voor vrijheid, tolerantie en mensenrechten en… wie kan daar nu tegen zijn. En het grote wapen dat men in de strijd gebruikt, is de antidiscriminatiewet.

Deze wet gaat dwars door gezinnen, kerken, families en evangelie gemeenten.  Mensen willen liever niet nadenken over deze dingen en dat geldt ook vaak voor christenen. We laten ons liever in slaap sussen door politici die ons verzekeren dat het wel mee zal vallen.

Vervolging in Nederland is dichterbij dan menigeen denkt. Langzaam maar zeker zullen steeds meer christelijke kerken en gemeente, toegeven aan het zogenaamde gelijkheidsprincipe. Degene  die zich dan nog vast klemt aan het Woord van God wacht mogelijk vervolging. Jezus heeft om die reden gezegd, ‘Wie volhardt tot het einde…’ (Mat.24:13).

Misschien wil je hierop reageren, dat kan: KLIK HIER

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Eindtijd, vervolging en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie