Corona, de eindtijd en het getal 666. Wat zegt de Bijbel?

door Henk Herbold

Er is geen tijd geweest waarin zoveel Bijbelse profetieën vervuld zijn, of op het punt staan vervuld te worden, als onze tijd, met name over het volk van Israël. Veel voorzeggingen uitgesproken en opgeschreven in de Bijbel door profeten, vele honderden jaren terug, vinden in onze tijd hun vervulling. Bijbelse profetie is dus vandaag bijzonder actueel en dat geldt ook voor de huidige corona-uitbraak, die inmiddels is uitgegroeid tot een pandemie welke ons nog wel even bezig zal houden.

Complottheorieën
Persoonlijk denk ik echter niet dat we  als christen moeten meedoen met speculaties, die geen enkele Bijbelse basis hebben.  Onder invloed van een groeiend aantal berichten op het internet, beginnen veel gelovigen zich momenteel af te vragen, of er Bijbels gezien verband is tussen het antichristelijk getal 666 (Openb.13), het vaccin en het coronavirus.

Maar elkaar angst aanpraten met speculaties en fantasieën over getalssymbolieken e.d., heeft in ieder geval niets met de Bijbel te maken. Waarschijnlijk zitten alle onheilsprofeten er gewoon weer naast, zoals al meer is gebeurd en ook alle complottheorieën over 666, veranderingen van je DNA en nog veel meer, zijn op geen enkele manier met de echte profetieën van de Bijbel te linken.

Aan de andere kant heeft de Heer ons ook niet helemaal in het ongewisse gelaten. De pandemie veroorzaakt door het coronavirus, is mogelijk wel het begin van wat Jezus voorspelde wat in de eindtijd zal gebeuren. Maar het is uitdrukkelijk nog maar het begin, er gaat nog veel meer dingen gebeuren, voordat alles wat geprofeteerd is in sneltrein vaart in vervulling zal gaan (Lees Openb.10:6 “… er zal geen uitstel meer zijn”). De Bijbel geeft geen duidelijke tijdsberekening aangaande de wederkomst van Jezus. Sterker nog, Jezus heeft gezegd (Matt. 24:36) “Doch van die dag en van die ure weet niemand, ook de engelen der hemelen niet, ook de Zoon niet, maar de Vader alleen.” Maar de Bijbel geeft wel inzicht over de gebeurtenissen die vooraf gaan aan de terugkeer van Jezus. Niet bepaald een tijd om geestelijk te slapen.

Wat zegt de Bijbel?
Ik moet ook denken aan de woorden van Jezus in Lucas 21:11 “En er zullen grote aardbevingen zijn in verschillende plaatsen, hongersnoden en besmettelijke ziekten. Er zullen ook verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel plaatsvinden.” (HSV) De huidige coronapandemie zal dus vermoedelijk nog maar een voorproefje zijn, van de dodelijke besmettelijke pandemieën die volgens de Bijbelse profetie, de aarde in de eindtijd zullen teisteren, lees ook wat er staat in Openb.6:8 “En ik zag, en zie: een grauw paard en die erop zat, zijn naam was de dood, en het rijk van de dood volgde hem. En hun werd macht gegeven over het vierde deel van de aarde om te doden met het zwaard, met honger, met de dood en door de wilde dieren van de aarde.” (Openbaring 6:8 HSV). Met deze wilde dieren kunnen ook demonen bedoeld worden, die uitgaan om ziekten en dood te verspreiden in de wereld (Lees Openb.9).

Nog genade
Wat we allemaal uiteraard hopen, dat God ons land toch nog genadig zal zijn en dat het coronavirus afsterft of in ieder geval zich niet meer zo razend snel verspreidt over de hele wereld. In 2 Kron.7:14, staat een bijzondere belofte van God bedoeld voor tijden als die we nu beleven met de pandemie. Daar staat dat als wij christenen ons zouden verootmoedigen voor God en in gebed gaan. Bidden voor elkaar en voor ons land en onze zonden belijden aan de Heer, dan zou God zich nog kunnen bedenken en het oordeel wat Hij van plan is te zenden en wat we feitelijk verdiende, gaat dan niet komen. God bedenkt zich dan.

Ik moest in verband hiermee heel sterk denken aan de corona problemen die we momenteel hebben. Zou dit dan ook een oordeel van God zijn? Ik weet wel, de meningen zijn daarover verdeeld. Maar ik zeg altijd, je kunt er wat mij betreft van denken wat je wilt, maar het is in ieder geval geen zegen van God en de Heer heeft het helaas ook toegelaten in ons land. Het is zelfs wereldwijd en we weten niet wat er eventueel nog meer zou kunnen komen. Mijn diep gebed is, dat mensen zich hierdoor nog zullen bekeren. Want uit de Bijbel weet ik, God kan zich ook nog bedenken, de pandemie stoppen en ons land genezen.

Onze welvaart is tijdelijk.
Dit virus maakt ook pijnlijk duidelijk, dat de overvloed waar we in leven, zomaar ineens voorbij kan zijn. Als er iets is wat deze huidige crisis laat zien, dan is het wel dat de dingen heel snel kunnen veranderen. Het is beslist ook als een soort aanklacht tegen de ik-gerichte maatschappij.

Het gevaar van onze welvaartsmaatschappij is, dat hebzucht ons leven overneemt. Alle reclames zijn erop gericht om onze hebzucht aan te wakkeren en dit is niet van God maar van satan. Vandaar dat we dagelijks gebombardeerd worden met reclames van luxe artikelen die ons leven nog meer comfort zouden bieden. Luxe wordt dan onze ‘meester’ in plaats van onze knecht en dit heeft alles te maken met de hebzucht wat op één lijn staat met de geldzucht (onbedwingbaar verlangen naar meer). De Bijbel waarschuwt: “Want de wortel van alle kwaad is geldzucht (1 Timotheüs 6:10).

Jona en zijn wonderboom.
Ik moet ook nadenken over het verhaal Jona in de Bijbel met zijn wonderboom (Jona 4). Dit coronavirus is ook als de worm in het verhaal van de wonderboom van Jona. Veel gelovigen klagen net als Jona, dat hun ‘wonderboom’ aangevreten wordt, waar zij zo heerlijk beschutting vonden terwijl ze in hoogmoed wachtten op het oordeel dat zou komen over ‘de anderen’, die nog buiten in de wereld zijn. Die wonderboom is onze welvaart en wonderbomen zijn er opgericht om ons een aangename plek in deze wereld te geven. Maar, je zou kunnen zeggen, God stuurt nu een worm in de vorm van een virus en deze vreet een stukje van de boom weg. Laat het een aansporing voor ons christenen zijn om alleen te schuilen bij Jezus en onze welvaart niet te stevig vast te houden. Het kan plotseling anders worden en dan moeten we het zonder moeite kunnen loslaten.

Angst is niet nodig
De nieuwsberichten staan tegenwoordig bol van berichten over het coronavirus. Veel mensen verkeren daardoor in een staat van verwarring en permanente angst. Echter hoe alarmerend de huidige gebeurtenissen ook zijn, in het licht van de eindtijd profetieën van de Bijbel zouden ze ons feitelijk niet hoeven te verbazen.

Angst is niet nodig voor een kind van God wat dagelijks leeft met de Heer en vast houdt aan Gods beloften in Zijn Woord. De Bijbel zegt zelfs dat de volmaakte liefde van Jezus alle vrees verdrijft. Lees 1 Joh.4:18 “De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. Bij iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden” (HSV). Bedoelen we nu dat we moeten doen alsof dit virus niet bestaat? Nee natuurlijk niet, we moeten zeker doen wat we kunnen om verspreiding van het virus te voorkomen. Maar we kunnen ook niet toestaan ​​dat angst ons gevangen houdt, want we hebben de beloften van God voor herstel, bescherming en zelfs als we in het uiterste geval zouden moeten sterven, zijn we nog onverbrekelijk met Jezus verbonden. Dus zelfs te midden van een pandemie wordt u beschermd door de God, die ook u in Zijn hand houdt.

Napraten of meer weten, wij willen graag met u praten: klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Eindtijd, Pandemie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie