De droom die de toekomst van Europa openbaart.

Er is geen tijd geweest waarin zoveel profetieën vervuld zijn, of op het punt staan vervuld te worden, als onze tijd. Veel voorzeggingen uitgesproken en opgeschreven in de Bijbel door profeten, vele honderden jaren terug, vinden in onze tijd hun vervulling. Bijbelse profetie is dus vandaag bijzonder actueel. Om die reden is het de moeite waard om er in deze tijd kennis van te nemen. In het oude testament is met name het boek Daniël belangrijk om te lezen.  Want het spreekt voor een deel rechtstreeks over deze tijd.

Zo is een groot deel van de profetie (voorspellingen) uit de droom van Nebukadnezar, welke je kunt vinden in het Bijbelboek Daniel, inmiddels al reeds uitgekomen. Alleen het laatste deel, namelijk de voeten van het beeld die gemaakt zijn van ijzer en leem, wacht nog op vervulling (Lees Daniël 2: 31- 35).

In die droom van Nebukadnezar wordt een beschrijving gegeven van de vijf rijken die over de wereld zullen heersen. Het laatste wereldrijk (dus het vijfde), is het belangrijkste voor ons, dat is namelijk het antichristelijk rijk. Dat rijk is naar allerwaarschijnlijkheid Europa, wat wij in deze tijd langzaam vorm zien krijgen. Het wordt voorgesteld door de voeten van het beeld, van ijzer en leem met hun tien tenen. Deze tien tenen wijzen op tien machtige leiders die uiteindelijk aan het roer zullen staan en die de macht in Europa zullen overgeven aan een charismatische leider, genaamd de antichrist (Openb.17:12,13). Wat ook belangrijk is, Daniël beschrijft dat dit het laatste rijk is en dat na dit rijk het oordeel zou volgen, namelijk Jezus zal dan terug komen om de aarde in bezit te nemen en om 1000 jaar op de aarde te regeren. Dat oordeel wordt in de droom voorgesteld als een grote steen die van een berg rolt en het beeld bij de voeten raakt, waardoor het beeld valt en vernietigd wordt.

De verdeeldheid in Europa. Hoe komt dat?
Betreffende dit deel van de droom staan verzen 41 tot en met 43 uit Daniël 2 centraal. Hier komt het: “En dat gij de voeten en de tenen gezien hebt deels van pottenbakkersleem en deels van ijzer, betekent, dat dit een verdeeld koninkrijk wezen zal: wel zal het iets van de hardheid van het ijzer aan zich hebben, juist zoals gij gezien hebt ijzer gemengd met kleiachtig leem en de tenen der voeten deels van ijzer en deels van leem; ten dele zal dat koninkrijk hard zijn, en ten dele zal het broos zijn. Dat gij gezien hebt ijzer vermengd met kleiachtig leem, betekent: zij zullen zich door huwelijksgemeenschap vermengen, maar met elkander geen samenhangend geheel vormen, zoals ijzer zich niet vermengt met leem”. Zoals elke profetie in de Bijbel, wordt ook deze profetie vervuld.

De EU zit in zo’n huwelijksgemeenschap, waarover hier gesproken wordt, van ijzer en leem wat niet mengt. Dit huwelijk is gewoon een slecht huwelijk want, de onderlinge verdeeldheid over vele thema’s zorgen ervoor dat de EU beslist geen samenhangend geheel vormt. De beschrijving uit Daniël 2 vers 43 komt dus prima overeen met de Europese Unie.

Feitelijk behoort de EU na al die jaren allang, een politiek, economisch en militaire eenheid te zijn, daartoe is ze immers ook opgericht. Maar in plaats daarvan maken de verschillende landen van de EU niets anders dan ruzie met elkaar, precies zoals Daniël dat in zijn profetie had voorzegt!!

Maar dat is nog niet alles!! Het Romeinse rijk wordt voorgesteld als de twee ijzeren benen van het beeld en dit zou erop kunnen wijzen dat het Romeinse rijk uiteindelijk uiteen gevallen tussen een westelijk deel en een oostelijk deel. Maar op dezelfde manier heeft het beeld van Nebukadnezar twee voeten. Het is niet onmogelijk dat dit laatste rijk ook uit twee delen zal bestaan. Namelijk een deel wat vanuit het christendom komt en een Islamitisch deel, wat waarschijnlijk rechtstreeks  voort komt uit de vele Moslims die in de laatste jaren in Europa zijn komen wonen en wat in de nabije toekomst nog hier gaat wonen. Het is bekend dat de EU streeft naar de samensmelting tussen, je zou kunnen zeggen, het Westerse humanisme en de islam. Ook de Rooms-katholieke Kerk streeft niet alleen naar de oecumenische eenheid, maar ook naar de vermenging tussen het christendom en de islam! Vandaar ook dat we worden wijsgemaakt dat de God van het christendom hetzelfde is als de god van de islam. Er zijn momenteel zelfs protestantse kerken, die in de erediensten niet alleen maar uit de Bijbel lezen maar ook uit de Koran. Nog belangrijker is het om op te merken dat de islam antichristelijk is en dat ook Europa steeds antichristelijker wordt. Het zal voor Europa alleen maar makkelijker worden om een eenheid te vormen met alle godsdiensten.

Op z’n minst opmerkelijk.
Het is bekend dat de Europese Unie is geworden tot een geldverslindende maar vooral ook goddeloze unie! Deze goddeloze unie heeft naar eigen zeggen God niet meer nodig en beweerd zelfs openlijk het werk te willen afmaken, wat Babylon in de Bijbel niet gelukt is, namelijk tot een eenheid te worden en God buiten te sluiten.

Het parlementsgebouw in Straatsburg, waar de Europarlementariërs ieder half jaar bijeen komen, is ook bewust een kopie van de Toren van Babel geworden. Een toren die in de Bijbelse tijden een symbool was van goddeloosheid en menselijke hoogmoed. Als u de afbeelding van de toren van Babel ziet en goed kijkt naar het gebouw van het Europese parlement in Straatsburg, dan ziet u een vergelijking tussen het parlementsgebouw en het beroemde schilderij ‘De Toren van Babel’ van de Vlaamse schilder Pieter Bruegel. Het parlementsgebouw lijkt inderdaad op de Toren van Babel uit de schilderij van Pieter Bruegel. We moeten voorzichtig zijn met conclusies, maar opmerkelijk is het wel.

In ieder geval is het principe van Babel in Europa te vinden, want dat geven ze zelf aan door een gebouw te laten lijken op de toren van Babel, in Straatsburg. Door gezamenlijk inspanning wil men bouwen aan een sterk wereldrijk, Europa, een sterk financieel en economische machtsblok in de wereld. Maar uiteindelijk zal het volgens de Bijbel verkeerd aflopen. In Openbaring 18 wordt vermeld dat de kooplieden (de rijken en de machtigen in Europa) van de aarde zullen treuren over de val van Babylon. Deze val zal plaatsvinden in één uur, lees Openbaring 18:11-13.

Babel in de eindtijd
Het wachten is op een sterke charismatische wereldleider, die Europa tijdelijk één zal maken. Een wereldleider die samen met een religieuze wereldleider, genoemd de valse profeet (lees Openb.13), ook een schijn eenheid zal brengen tussen het christendom, de islam, allerlei andere godsdiensten en religies. De Bijbel voorzegt echter dat zij met schijnvrede zullen brengen,  1 Thes. 5:3). Het is ook goed mogelijk dat mensen die zich niet buigen voor deze zogenaamde eenheid, vervolgd zullen worden.

Dat antichristelijk rijk zal zijn als van ijzer en leem (Daniël 2:43). Kennelijk blijven de verschillen toch te groot tussen het zogenaamde christelijke Westen en de islamitische wereld, om een stabiele eenheid te kunnen vormen. Desondanks zal er voor een korte tijd vrede komen en de wereld misleidt worden. Daarna zal de antichrist zijn ware aard tonen en de macht naar zich toetrekken. De dan nog levende christenen en Joden zullen een zware tijd tegemoet gaan. Vooral nu, omdat de tijd nadert, moeten we waakzaam blijven voor misleidingen: ‘Weet wel, dat er in de laatste dagen zware tijden zullen komen’ (2 Tim. 3:1).

In Daniël 2 vers 45 wordt beschreven dat een steen los komt om de wereldrijken te vermorzelen, hierna zal Jezus zijn koninkrijk op aarde vestigen. Er zijn christenen die denken dat wij de komst van Christus kunnen bespoedigen. Het kan echter nooit zo zijn dat de werken van mensen de weg voor Jezus vrij maken, alleen God de Vader bepaald en kent de tijd. Geen christen die daar door goede werken of evangelisatie invloed op kan uitoefenen. Deze denkwijze berust op de uitleg dat de steen de gemeente van Jezus Christus  is en dat deze gemeente dus een grote rol speelt in de vernietiging van het antichristelijk rijk. Er is maar één die de macht heeft wereldrijken te verpletteren en dat is Heer Jezus Christus zelf, onze rots waarop wij mogen bouwen. Daarom heeft het rollen van die steen uit Daniël 2, rechtstreeks te maken met de komst van de Heer Jezus.

Alles wijst erop dat de ‘steen’ ieder moment kan gaan rollen om de wereldrijken te verpletteren en het koninkrijk van Jezus hier op aarde te vestigen. De spanningen tussen de lidstaten vraagt momenteel om een wereldleider en die zal zich ook heel spoedig gaan openbaren. Wij mogen weten echter dat uiteindelijk Jezus Christus zal overwinnen en voor altijd zal regeren.

Zorg dat u klaar bent om Jezus te ontmoeten. Heeft u vragen, of u wilt gewoon even (anoniem) doorpraten, klik hier

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bijbelstudies, Eindtijd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie