De corona-crisis leert dat alles snel kan veranderen.

Henk Herbold

De huidige pandemie geeft vooral onzekerheid.
We hebben op dit moment te maken met de verschrikkelijke gevolgen van een pandemie, de besmetting neemt in kracht af, maar het virus maakt nog steeds slachtoffers. Veel mensen maken zich zorgen over van alles en dat is uiteraard te begrijpen. Er zijn vooral veel dingen onzeker op dit moment, het gaat dan over hele gewone dingen. Bijvoorbeeld zullen we nog gewoon op vakantie kunnen, zal ik die baan kunnen houden, of is die behandeling in het ziekenhuis nog mogelijk, of zal ik dat huis kunnen kopen, die auto en als het allemaal niet meer kan, hoe zal het ons dan verder vergaan. En dat de vraag, wordt alles wel weer zoals we vroeger gewend waren, of zal het nu allemaal anders gaan worden? God weet hoe het precies zit.

Wat ik vooral geleerd heb in de laatste tijd, is dat de dingen waar we zo aan gewend waren, die dus heel gewoon leken, toch zo plotseling en vooral zo snel kunnen veranderen. Normaal reizen mijn vrouw en ik wekelijks naar verschillende kerken en gemeenten, om daar te dienen, onderwijs te geven, mensen te helpen. We hebben ook nog een zendingsreis gepland en een vakantie en nu ineens is alles onzeker. Afspraken werden achter elkaar afgezegd en niemand weet wanneer het wel weer kan.

Hoopvolle berichten.
Natuurlijk, we horen inmiddels ook al weer hoopvolle berichten om ons heen en we lezen in de krant berichten zoiets als… ja, als we dit virus maar eenmaal overwonnen hebben en.. als er straks een medicijn tegen zal zijn en… mogelijk is er straks een vaccin waar we mee gevaccineerd kunnen worden en ja… dan zal het allemaal wel weer normaal worden. We houden dan gewoon (voorlopig) nog wat afstand van elkaar en dan komt het straks wel weer goed. Maar ik ben bang dat veel mensen zich dan toch weer in slaap laten sussen. Maar dat geldt gelukkig niet voor iedereen en zeker niet voor mensen die weten wat God zegt in de Bijbel over deze tijd, ja u leest het goed, de tijd waarin we nu leven.

Is het oordeel van God?
Allerlei mensen, predikers, Bijbelleraren, menen te weten hoe het zit met die pandemie. Over het algemeen is men verdeeld over de vraag over de huidige pandemie een oordeel van God is of een natuur verschijnsel. Ik vraag me eerlijk gezegd af wat de winst is om dat met zekerheid te weten. Zelfs al is het een natuurverschijnsel, waar sommige mensen zich krampachtig aan vast houden, dan nog is het in ieder geval geen zegen van God. De Heer heeft het in ieder geval toegelaten en God doet nooit zinloze dingen. Het is Zijn wil dat we er iets uit zullen leren en dat is de snelheid waarmee dingen kunnen veranderen.

Op een morgen werd ik vroeg wakker en ik wist het, God had iets tegen mij te zeggen. Het is maar een heel korte boodschap. Dit is het “Gods plannen komen straks in een soort stroomversnelling”. Ik denk heel sterk aan Openbaring 10:6 waar de engel zegt “er zal geen uitstel meer zijn”. Zoals ik deze Bijbeltekst begrijp, God wacht soms met bepaalde plannen om uit te voeren, omdat Hij mensen nog de kans wil geven zich te bekeren. Zo lees ik  in de Bijbel bijvoorbeeld van de stad Nineve. Maar… er komt dus ook een tijd dat alles sneller zal gaan, dan is er dus geen uitstel meer mogelijk.

En er is feitelijk geen tijd geweest waarin zoveel profetieën vervuld zijn, of op het punt staan vervuld te worden, als onze tijd. Veel voorzeggingen uitgesproken en opgeschreven in de Bijbel door profeten vele honderden jaren terug, bijvoorbeeld aangaande het volk van Israël, vinden in onze tijd hun vervulling. Bijbelse profetie is dus vandaag bijzonder actueel. Om die reden is het de moeite waard om er in deze tijd kennis van te nemen. Want het spreekt voor een deel rechtstreeks over deze tijd.

Zo roep de Bijbel ons op om altijd klaar te zijn om Jezus terug te verwachten ( 1 Thes.1:10). Opdat zijn komst ons niet zal verrassen. Wat we nu hebben meegemaakt, zou in ieder geval een reden moeten zijn voor iedereen, om tot bezinning te komen en de Bijbel opnieuw te openen om na te gaan wat er gaat gebeuren in de eindtijd. Natuurlijk, we weten niet precies hoe laat het is op Gods klok, maar.. het zou toch kunnen dat we dichterbij komen en dat bijvoorbeeld de ‘opname van de gemeente’ (lees Mat.24:40, 41) toch aanstaande is en misschien gaat het wel sneller gebeuren dan we allemaal denken of hadden gedacht.

Het kan echt plotseling anders worden.
In ieder geval hebben we nu dus meegemaakt dat het leven plotseling kan veranderen, terwijl niemand er echt rekening mee hield. Want mensen die de huidige pandemie (of iets dergelijks) enkele maanden geleden voorspeld hadden, werden eerst voor gek versleten. Maar zo plotseling kunnen er dingen ineens anders worden en zitten we er ineens toch midden in. Ik ben er in ieder geval nog van onder de indruk.

En ja, men denkt al na over versoepeling van de strenge maatregelingen die men heeft ingevoerd, om de besmetting tegen te gaan. Maar, misschien heeft u het al gehoord, tegelijk denkt men aan een app op je telefoon, om bij een besmetting te kunnen nagaan bij wie u bent geweest en wie u dus mogelijk nog meer besmet hebt.

Ik zeg u eerlijk dat ik het griezelig vindt, waar gaan we heen en zal men ons straks gaan dwingen zo iets toe te staan. Vandaag zeggen veel mensen dat dwingen niet kan, maar het ligt er maar aan hoe het besmettings gevaar zich zal ontwikkelen. Want het is niet onmogelijk dat het straks wel verplicht kan worden.

We worden nu verzocht om met pin te betalen, straks mogelijk verplicht. Och daar wennen we nog wel aan, maar hoe moet het nu als men verplicht wordt een chip te laten installeren, bv. in de hand om z.g. mee te betalen. Hoe dicht zijn we dan bij de profetie van Openbaring 13:16, 17, lees het maar, het is de moeite waard.

Ik zeg het nu vast tegen iedereen die het wil horen, op een dag zullen wij er gewoon niet meer zijn, dan zijn we bij Jezus. Echt,.. niemand hoeft daarover dan nog te treuren, dan breekt namelijk de nieuwe dag aan. Men zal mogelijk naar ons zoeken, net als in de dagen van Elia (2 Kon.2:17). Het wordt feest in de hemel en Jezus zal tenslotte regeren over deze aarde, wat een tijd. Ik zou het voor geen goud willen missen.

Maar ons gebed is dat we nog heel veel mensen mee mogen nemen. Daarom willen we ook nog steeds doen wat we kunnen om mensen te waarschuwen. Ik heb tot God gebeden, ons nog even de tijd te geven. Jezus komt, het uur van de bruiloft van het Lam is aanstaande.

Misschien wilt u iets opmerken, of gewoon even iets met ons delen. Dat kan: KLIK HIER. U krijgt altijd antwoord.

Advertentie

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Eindtijd, wederkomst en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s